Una de les escoles tancades a Labastida a Àlaba, en prevenció pel contagi de coronavirus (EuropaPress)

Vitòria tanca tots els centres educatius pel coronavirus fins al 23 de març

Madrid confirma 469 casos positius del virus, una xifra que s'ha doblat en 24 hores

Actualitzat

Tots els centres educatius de Vitòria tancaran durant quinze dies per prevenir el contagi per coronavirus. El departament basc d'Educació ha decidit adoptar aquesta mesura després que s'han tancat tres escoles i un institut al País Basc: dues escoles a la població de Labastida, a Àlaba, i una ikastola a Vitòria.

Aquestes són les primeres escoles que es tanquen a Espanya a causa del Covid-19. Desprçes s'hi han afegit l'Institut de Laguardia, a la Rioja alabesa.

A Vitòria es tancaran totes les escoles bressol, escoles de primària, instituts i universitats, des del dimarts 10 fins al 23 de març.

Segons el departament d'Educació es vol limitar el contagi "perquè els nens són grans transmissors" de la malaltia però han insistit que "no hi ha un problema de salut".

La ciutat de Vitòria, amb 255.000 habitants té 62 centres educatius no universitaris i 7 escoles o facultats de la Universitat del País Basc.
 

Les tres primeres

El govern basc ha ordenat el tancament d'una escola pública i una ikastola a Labastida, a La Rioja Alabesa, com a mesura de prevenció per la seva proximitat amb Haro, que està a 6 quilòmetres. En aquesta la localitat de La Rioja hi ha zones aïllades, després que fa 15 dies es va detectar un contagi múltiple d'un grup d'unes 60 persones que van assistir a un funeral a Vitòria. A Haro hi ha 55 casos positius de coronavirus.

També es tancarà l'institut de Laguardia, a la Rioja, per la seva proximitat amb Haro.

A Vitòria també s'ha ordenat el tancament d'una altra ikastola "fins a nou avís" després que s'hagin diagnosticat alguns casos en el centre.

La direcció del centre públic Odon de Apraiz ha avisat per WhatsApp les famílies que, segons el que ha ordenat el govern basc, no hi ha data de retorn a les classes.

El País Basc és un dels tres focus, juntament amb Madrid i La Rioja, on es concentren un nombre més gran de coronavirus, al voltant de 150; més de la meitat són a Àlaba.

Poc després de tenir notícia del tancament d'aquestes escoles al País Basc, s'ha sabut que una escola bressol també ha tancat a Barcelona pel positiu en coronavirus d'una treballadora. Les escoles bressol no són centres d'ensenyament obligatori.


Madrid dobla els casos en 24 hores

A Madrid, la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, ha confirmat 469 casos de persones infectades pel coronavirus, una xifra que s'ha duplicat en 24 hores.

Entre les mesures de prevenció que s'han pres a la comunitat, hi ha la restricció de les visites a les residències públiques i privades. Es limiten les visites als residents a les "estrictament necessàries" i es prohibeixen les de persones amb "simptomatologia respiratòria, com tos o dificultat respiratòria".

En cas de "visites ineludibles", els visitants han de portar mascareta quirúrgica. El personal afectat de símptomes respiratoris "s'hauran de retirar de l'activitat amb els pacient i residents" d'aquests centres.

La Conselleria de Sanitat de Madrid ha enviat instruccions a totes les residències per "disminuir el risc d'infecció entre les persones que viuen en centres de persones grans", que són una població molt vulnerable al virus, i entre les quals hi ha hagut les primeres víctimes.

 

Un nadó amb coronavirus a Múrcia

Un nadó de 5 mesos procedent de Madrid és el segon cas de coronavirus a Múrcia. El primer s'ha detectat aquest diumenge. Una dona de 27 anys que va anar fa una setmana també a Madrid. Tots dos casos presenten símptomes lleus. S'estan fent les proves del virus als pares del nadó.

Aquesta criatura seria el segon cas d'un nadó infectat per coronavirus a Espanya. Després s'ha confirmat que també hi ha dues criatures que s'han encomanat a Catalunya. Tenen sis mesos i un any i estan aïllades a casa, en estat lleu. 

ARXIVAT A:
Coronavirus MenorsEducació Comunitat de MadridPaís BascSalut
Anar al contingut