La Sagrada Família demana la llicència d'obres a l'Ajuntament, 133 anys després

La petició del permís es fa arran del pacte entre la Junta de Construcció i l'Ajuntament, segons el qual la Sagrada Família aportarà 36 milions d'euros en 10 anys

RedaccióActualitzat

Pot semblar impossible, però és del tot cert. Després de 133 anys de l'inici de les d'obres de la Sagrada Família, el Patronat ha demanat la llicència d'obres a l'Ajuntament. No se sap encara quant haurà de pagar ni per quins conceptes. L'Ajuntament ho està estudiant, però assegura que el temple no tindrà cap privilegi.

El temple s'estava construint sense llicència d'obres i amb el permís que va demanar Antoni Gaudí fa 134 anys a l'antic municipi de Sant Martí de Provençals. La petició del permís es fa arran del pacte entre la Junta de Construcció i l'Ajuntament, segons el qual la Sagrada Família aportarà 36 milions en 10 anys per millorar la rodalia del temple i el transport públic de la zona.

 

 

El permís es va demanar el 7 de març i ara l'Ajuntament ha de validar que compleixi tota la normativa d'obres i que s'ajusti als plànols urbanístics que es van pactar amb el consistori.

La tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha defensat que "s'ha de resoldre una anomalia històrica". A més, ha garantit que "aplicarem la normativa sense cap tipus de privilegi" i ha assenyalat que estan analitzant si és possible aplicar retroactivament la normativa i cobrar part del que no s'ha pagat.

La llicència, però, és només una etapa. I queda la més costeruda. Com acabarà la façana de la Glòria, la del carrer Mallorca? La intenció del temple, qüestionat per col·lectius com el Col·legi d'Arquitectes i les associacions de veïns, és fer-ho amb una escalinata per sobre del carrer. Aquesta solució obligaria a enderrocar edificis del davant. Quants? És el quid d'una altra negociació.

Les previsions oficials diuen que falten set anys per acabar un dels grans atractius turístics de Barcelona.

 

ARXIVAT A:
Sagrada Família
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut