L'interior de la llibreria "La Sabateria"
L'interior de la llibreria La Sabateria

La Sabateria, una llibreria a Lleida entre les més boniques del món

Segons el rànquing que elabora Llittle Bookstores, al centre històric hi ha una de les llibreries més boniques del món. És un espai on trobar llibres nous, de segona mà i antics

Actualitzat

"Tu què vols per ser feliç?" Estefania Rañé recorda que la resposta li va sortir gairebé de cop: "Volia parar el ritme, pensar què desitjava realment i ser valenta per tirar-ho endavant." Per això va decidir obrir una llibreria.  

Es diu La Sabateria i ja té quatre anys de vida. És al casc antic de Lleida. Hi ven llibres nous, vells i de segona mà. Assegura que tots tres tipus conviuen bé.

Els nous perquè hi ha novetats meravelloses, els de segona mà perquè surten bé de preu i per consciència de reciclatge, i els antics pels llibres en si mateixos: "Han arribat aquí amb records, dedicatòries, anotacions..."

 

Molt més que una llibreria

Però La Sabateria no és només una llibreria. És un espai obert a l'art i la cultura on es pot llegir i escoltar música i on, a més, es fan moltes activitats. Tot amb regust local perquè l'objectiu és promoure el valor del quilòmetre zero. Rañé explica que hi ha de tot:

"Des de racons on asseure's i llegir, escoltar música o comprar un llibre. Podem fer teatre, podem fer ràdio, podem fer programes de tele, exposicions, que ens agrada molt tenir exposicions sobretot de gent local."

 

La propietària de la llibreria 'La Sabateria'

La propietària de la llibreria La Sabateria (CCMA)

I és que el caliu de la gent és un ingredient molt important per a la llibreria:

"He conegut gent magnífica, preciosa, bonica. Autors, clients. Sí que hi ha gent que ve, agafa, marxa, compra. Però sí que molts fan conversa, fins i tot, alguns es posen a ballar aquí i això m'agrada molt, que es facin seu l'espai."

 

Una llibreria amb un nom particular

I per què una llibreria es diu La Sabateria? L'Estefania va obrir-la a l'abril del 2017, després d'haver treballat durant 15 anys en una altra llibreria de la ciutat.

Amb el nom va voler fer un homenatge a un vell sabater que veia cada matí obrint el seu comerç. Diu que animava el carrer, el barri i la ciutat. Però un dia no va obrir la sabateria.

I després d'aquell dia en va venir un altre i un altre... Ja no en va saber res més. No va poder instal·lar la llibreria en aquell local, com hauria volgut, però sí que ho va fer al mateix carrer.

 

Vista de la llibreria 'La Sabateria' des de fora
Vista de la llibreria La Sabateria des de fora (CCMA)


Little Book Stores

La Sabateria és, amb tot, un racó amb encant. Segurament per això ha estat triada una de les llibreries més boniques del món pel portal Little Book Stores. És la novena d'una llista que encapçala una petita camioneta japonesa, Book Truck.

També hi figuren la Massolit Books & Cafè de Budapest, Lebouquineur de Cordes-sur-Ciel, Shakespeare and Company de París, The Feminist Bookshop de Brighton, Armchair Books d'Edimburg, Brattle Book Shop de Boston i Falena de Buenos Aires.

 

 

ARXIVAT A:
LiteraturaComerç
Anar al contingut