Catalunya

La queixa del lector: "Tancament del Centre Internacional de Premsa de Barcelona"

Vols denunciar algun fet del teu entorn? Formes part d'alguna plataforma ciutadana i t'agradaria que es fes ressò de les teves campanyes? Aquest és el teu espai: envia'ns les teves queixes a Elmeu3cat24@tv3.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Actualitzat
Centenars de corresponsals de més de 20 països estan lluitant per evitar el tancament del Centre Internacional de Premsa de Barcelona (CIPB). Aquesta seu, situada a l'edifici del Col·legi de Periodistes de Catalunya, va ser creada pels Jocs Olímpics de Barcelona i compta amb més de 20 anys d'història a la seva esquena.

Durant tot aquest temps, el Centre ha estat el punt de trobada, intercanvi i acollida de tot tipus d'actes periodístics (conferències, simposis, congressos, encontres de periodistes amb personalitats, debats sobre temes d'actualitat, etc).

'SAVE Barcelona's International Press Centre (CIPB)' és la plataforma a través de la qual els professionals han canalitzat la seva demanda. Persent a la xarxa social Facebook, la pàgina denuncia la decisió conjunta entre la Generalitat, la Cambra de Comerç, el Col·legi de Periodistes, l'Ajuntament de Barcelona i el Govern de dissoldre aquest ens gestor a partir del 31 de gener del proper 2011. El motiu: l'acumulació de deutes i la falta de fons del Centre per pagar el lloguer del local.

Segons els treballadors del Centre, la decisió del tancament d'aquesta seu l'ha presa el Col·legi de Periodistes, qui presumptament estaria interessat en posar de lloguer la planta que ocupa actualment el CIPB. També denuncien que encara no s'ha decidit de manera concreta quin futur els espera al 100% de la plantilla de treballadors del Centre. Per la seva banda, Cristina Rius, Directora de comunicació del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha afirmat que l'operació és únicament un trasllat i que s'han fet "males interpretacions" d'aquest succés. El canvi de seu respondria, segons Rius, a la incorporació de les innovacions tecnològiques i funcionals necessàries per al desenvolupament de les funcions dels corresponsals.


Coneixes cap periodista afectat per aquesta notícia? N'ets un dels afectats? Tens alguna experiència similar i vols denunciar-la?

Deixa un comentari i digues-hi la teva!

______________________________________________________________________________

Tens alguna queixa semblant i vols que ens en fem ressò? Registra't a Elmeu3cat24 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a Elmeu3cat24@tv3.cat.

Aquí pots llegir altres denúncies que hem rebut:

  · Salvem l'estació de Sant Feliu de Llobregat
  · L'escassa recollida de brossa a l'Estartit
  · L'Ajuntament de Cabrils tira a terra un aqüeducte catalogat
  · Una estació meteorològica en un lloc de tradició centenària
  · La indefensió dels ciutadans
  · Quina és la solució perquè les companyies de telefonia mòbil ens donin de baixa?
  · La missió de donar-se de baixa de Movistar
  · Situació precària de les oficines dels serveis educatius
  · Un altre macrohotel al Raval
  · Desnonament sorpresa d'una guarderia
  · Obstacles a la Diagonal
  · Pineda de Gavà Mar
  · Pedrada al Poble Sec
  · L'olor estranya de l'aigua
  · Les tarifes del metro
  · Problemes al CEIP Bac de Roda
  . El govern bloqueja l'ampliació de l'escola Trama de Sabadell
  . Degradació de la Plaça Reial
  . Expropiacions no notificades




Anar al contingut