Internet

La predicció fallida d'un pastor dels EUA sobre la fi del món es converteix en una broma a la xarxa

21 de maig del 2011, el dissetè dia del segon mes del calendari de la Bíblia. 7.000 anys exactes després de l'inici del diluvi universal. El dia del judici final. Això, si més no, és el que pensava el predicador nord-americà Harold Camping. Es tracta d'un home de 89 anys, líder d'una petita congregació religiosa, que havia predit que el 21 de maig començaria l'apocalipsi. Finalment, com tothom ha pogut comprovar, el món encara gira. La predicció fallida serveix ara d'excusa per a tot tipus de bromes per internet. Fins i tot ha arribat a ser doblement "trending topic" mundial.

Actualitzat
Rieu, rieu, que el món s'acaba. O s'havia d'acabar. Segons el predicador nord-americà Harold Camping, els que llegiu aquestes línies sou tots uns afortunats. Esteu vivint la vida de propina, perquè aquest 21 de maig s'havia d'acabar el món. El planeta hauria d'haver estat víctima de brutals terratrèmols que haurien començat a les sis de la tarda a cada indret del món. A Nova Zelanda, on ja s'ha complert l'hora, no han informat de cap diferència respecte al dia anterior.

Hauria estat una manera espectacular de començar el dia del judici final, en què la humanitat serà jutjada per les seves obres. El procés "judicial" havia de suposar molts turments a la humanitat fins al 21 d'octubre, quan tot hauria quedat sentenciat.

Camping feia aquesta predicció basada en uns càlculs matemàtics. Segons el pastor, el 4990 abans de Crist hi va haver el diluvi universal. Set dies després, Déu havia de destruir el món. Però, segons la Bíblia, un dia és com mil anys. És a dir que 7.000 anys després, toca l'apocalipsi. Això és exactament el 2011.

Però el sol ha tornat a sortir i la terra no sembla haver-se convertit en un immens tribunal. La predicció, per tant, ha fallat. No és el primer cop que passa. De fet, el mateix Camping es va equivocar en una altra predicció el 1994. Això sí, és de les primeres prediccions que ha topat amb les xarxes socials. La no-notícia de la fi del món s'ha convertit en una broma recurrent, especialment a Twitter.

#endoftheworldconfessions i #myraptureplaylist són "trending topic" mundials. El primer fa referència a la darrera confessió, aquell secret que hem amagat de per vida i que ara, alliberats per l'arribada del judici final, podem explicar obertament.

La segona etiqueta -#myraptureplaylist- té encara més gràcia. Rapture, rapte o arravatament en català, és una doctrina relacionada amb el retorn de Crist a la terra per al judici final. Per tant, quina és la cançó més adient pel rapte? Per uns, "Highway to hell" d'AC/DC; per d'altres, "It's the end of the world as we know it", de R.E.M, o "The final countdown", de Europe.

A la plataforma de venda Craiglist, persones no creients s'ofereixen per gestionar els béns o els animals dels fidels que aniran al cel en el judici final.

L'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, s'ha sumat a les bromes. Ha assegurat en el seu programa de ràdio que suspendria les restriccions parcials d'aparcament a la ciutat si el món s'acabava. No ha pogut ser. Bloomberg és jueu i, segons les prediccions de Camping, no hauria pujat al regne del cel.

Fins i tot la premsa s'ha pres la predicció a broma. El diari "The Telegraph" ironitza: "L'apocalipsi no és ara." Més seriosament, el diari "The Washington Post" es pregunta què faran ara els seguidors de Camping. Hi ha alguns que han deixat de pagar les seves factures. Fins i tot estan en alerta per possibles suïcidis.
Anar al contingut