Barcelona

La patronal considera "il·legal" que una taula de metges emeti acords laborals "vinculants"

Les patronals hospitalàries han coindicit a considerar "il·legal" o de "dubtosa legalitat" la proposta de la Conselleria de Salut de crear una taula de metges que pugui emetre acords laborals "vinculants". Pel contrari, el sindicat de metges veu amb bons ulls aquesta prosposta i ha dit que si no s'arriba a un acord convocaran més dies de vaga per després de Setmana Santa.

Actualitzat
El president de la patronal Unió Catalana d'Hospitals, Boi Ruiz, considera "il·legal" la creació d'una taula de metges que pugui emetre acords laborals "vinculants", tal com ha proposat la Conselleria de Salut de la Generalitat per acabar amb la nova amenaça de vaga del sindicat Metges de Catalunya. Pel contrari, aquesta proposta ha estat ben rebuda pel sindicat.

Ruiz ha assegurat que "no ens oposem a la consecució d'una taula permanent per als metges, però considerem que el seu caràcter vinculant no s'ajusta a la llei que predisposa els convenis col·lectius com a mecanisme de negociació".

Fora de les taules de negociació dels convenis col·lectius, "cap acord laboral té sostenibilitat jurídica", segons Ruiz, que ha insistit a remarcar la "inseguretat jurídica tan important" que generaria aquesta taula permanent, on la "representació sindical no és unitària, ja que només hi ha representat el sindicat Metges de Catalunya", ha explicat.

Per la seva banda, el president del Consorci Hospitalari de Catalunya, Josep Abelló, ha considerat "molt difícil" la consecució d'un acord entre les patronals sanitàries, la Conselleria de Salut i el sindicat Metges de Catalunya, que ha amenaçat amb noves mobilitzacions si no troba una sortida al malestar que viu el col·lectiu.

Abelló ha afirmat que la creació d'una taula permanent de metges que emeti acords vinculants als diferents convenis col·lectius que regeixen la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública i l'Institut Català de la Salut seria de "dubtosa legalitat" i "impossible".

"El que no pot pretendre el sindicat de metges és que ens saltem les regles del joc vigents", que "estableixen un model de negociació col·lectiva del qual formen part els diferents sindicats", ha explicat Abelló, que ha afegit que "segons la seva opinió, el sindicat ho està posant molt difícil a la consellera, Marina Geli, al departament i a tot el nostre sistema en pretendre trencar totes les regles del joc".
Anar al contingut