Amnistia afirma que la pandèmia intensifica la discriminació del col·lectiu LGTBI
Reivindicant els drets del col·lectiu LGTBI (Reuters/Jonathan Ernst)

La pandèmia intensifica la discriminació del col·lectiu LGTBI

L'Observatori contra l'Homofòbia denuncia que l'any passat hi va haver un augment del 41% de casos contra aquest col·lectiu

RedaccióActualitzat

L'homofòbia ha augmentat els últims mesos. Amnistia Internacional (AI) denuncia que la crisi del coronavirus ha intensificat la discriminació del col·lectiu LGTBI. Diu que se'ls ha acusat de ser els responsables de la pandèmia, se'ls ha reprimit amb l'excusa de saltar-se la quarantena i han patit tractes humiliants.

Coincidint amb aquest document d'AI, l'Observatori contra l'Homofòbia a Catalunya denuncia un increment superior al 40% de casos contra el col·lectiu LGTBI, amb 160 incidències durant l'últim any.


70 països penalitzen les relacions homosexuals

La pandèmia ha agreujat la situació, segons Amnistia Internacional, i posa com a exemple Israel i Turquia, on líders polítics i religiosos van responsabilitzar de la pandèmia la comunitat LGTBI i van permetre que se'ls tractés de manera cruel. També hi ha el cas de Corea del Sud, on el rebrot en una zona d'oci LGTBI va disparar l'homofòbia i les amenaces contra aquest col·lectiu.

Amnistia diu que a les Filipines i Uganda van tolerar tractaments humiliants i violència amb el pretext que no complien la quarantena. Al Perú, Colòmbia i Panamà es van establir horaris diferents per a homes i dones per sortir al carrer. Això feia que les persones trans tinguessin problemes per sortir d'acord amb el gènere amb el qual s'identifiquen, en comptes del legal. Una situació discriminatòria, amb multes i accions violentes.

Amnistia afirma que la pandèmia intensifica la discriminació del col·lectiu LGTBI
"L'homofòbia mata", diu la pancarta en un acte davant del Ministeri d'Educació polonès, a Varsòvia (Reuters/Kacper Pempel)


Amnistia Internacional recorda que hi ha països, com Hongria, on s'ha prohibit que les persones transgènere o intersexuals puguin canviar el seu document d'identitat.

En total són uns 70 països arreu del món on es penalitzen les relacions homosexuals, i en 12 països això pot suposar la pena de mort.

A causa de la pandèmia del coronavirus aquest any la manifestació de l'Orgull LGTBI es farà de manera virtual, amb una acció a través de les xarxes socials el pròxim 4 de juliol, a les set de la tarda. AI anima els ciutadans a decorar els balcons amb els colors de l'Arc de Sant Martí.

 


Molts casos que no es denuncien

Amnistia afirma que la pandèmia intensifica la discriminació del col·lectiu LGTBI
Manifestació a Barcelona a favor dels drets LGTBI (Pixabay)


Mentrestant, a Catalunya l'Observatori contra l'Homofòbia denuncia un increment d'un 41% de casos contra el col·lectiu LGTBI, amb 160 incidències durant l'últim any.

 

El seu president, Eugeni Rodríguez, considera que hi ha molts més casos que no es denuncien perquè a les víctimes no els és fàcil explicar la seva experiència. Rodríguez ha avançat a "El matí de Catalunya Ràdio" les noves dades de l'estudi anual que ha presentat aquest dijous i ha argumentat les raons de la discriminació:

"No és fàcil encoratjar-te i dir que t'han agredit o t'han discriminat per ser una persona LGTBI. El que és cert és que els últims anys hi ha en l'aire un discurs d'odi generat tots sabem per qui, per una altra dreta que ha arribat per quedar-se, que també dona un ideari que abans no es donava."


Barcelona és la demarcació on es van registrar més incidències, 115 de les 160 que van arribar a l'Observatori contra l'Homofòbia.

 

 

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus LGTBIQ+Drets humans
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut