Pla general de la terrassa d'un bar de Ripoll, tancada. Imatge del 23 de desembre del 2020. (Horitzontal)
La terrassa d'un bar de Ripoll, tancada aquest desembre (ACN)

La pandèmia impacta en l'ocupació: 100.000 persones més a l'atur el 2020 a Catalunya

L'atur va pujar en més de set-centes mil persones a Espanya durant el 2020

Actualitzat

Confinaments, tancaments i restriccions han limitat, i molt, la possibilitat de trobar feina durant tot l'any, sobretot a la temporada d'estiu i de Nadal. I això ha fet augmentar les xifres d'atur, que no inclouen el munt de treballadors afectats encara per un ERTO.

A Catalunya, 109.487 persones han passat a allargar les llistes de parats i ja són prop de mig milió els inscrits en el registre.

A Espanya, ha augmentat en 724.000 persones i deixa l'atur registrat en prop de 3 milions nou-centes mil persones. Això, després que al desembre s'han afegit a les llistes de l'atur 36.000 persones més, malgrat la campanya de Nadal.

Oficina de l'atur
Els sindicats alerten que hi ha un degoteig d'acomiadaments vinculats a la pandèmia (CCMA)

La pandèmia de la Covid-19 ha trencat sis anys consecutius de creixement de l'ocupació amb una pèrdua de 360.105 afiliats de mitjana a la Seguretat Social.

En alguns sectors, com el de la logística, s'han generat llocs de treball tímidament i han fet augmentar les afiliacions a la Seguretat Social, però lluny de compensar les caigudes que hi ha hagut.

Les comunitats on més s'ha disparat l'atur aquest any han estat les més dependents del turisme: les Balears, les Canàries i Catalunya, per aquest ordre.

Afectació pels ERTOS

Les persones amb ERTOS mantenen l'afiliació a la Seguretat Social i queden fora de les llistes d'atur. A Catalunya, hi ha 172.000 persones afectades per un expedient temporal, una mica menys que el novembre. En el conjunt de l'estat, la xifra supera les 750.000 persones.

ARXIVAT A:
AturCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut