La Palma de Cervelló

La Palma de Cervelló, municipi pioner en l'OpenStreetMap, l'alternativa lliure a Google

Els municipis catalans comencen a fer els primers passos dins la plataforma d'internet Open Street Map. És una alternativa als mapes que ofereixen els portals de Google i Microsoft i es podria considerar com la "Viquipèdia dels mapes". És a dir, que tothom que vulgui, de manera voluntària i gratuïta, pot editar-ho. La Palma de Cervelló, al Baix Llobregat, és dels pocs municipis catalans que han avançat molt en el projecte. El van començar al setembre i, des de llavors, l'han anat completant.

TV3Actualitzat
Qualsevol persona pot afegir la informació que desitgi als mapes d'Open Street Map, mitjançant un programari lliure i gratuït. Partint d'una cartografia bàsica del municipi, on només apareixen la carretera principal i els límits del terme, els voluntaris hi van afegint la informació, molt més completa que en altres plataformes, com ara Google Mapso el Bing de Microsoft.

El responsable d'Open Street Map a Catalunya, Jaume Figueras, ha destacat que els grans avantatges d'aquest sistema són "la personalització de mapes i posar-hi informació addicional" i, sobretot, "la seguretat que ningú mai li cobrarà per aquest servei". "Hi ha llocs com, per exemple, Alemanya, on la informació que hi trobem és molt millor que la de Google. A casa nostra, encara estem una mica a les beceroles", ha afegit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut