La neu enfarina zones del Ripollès, Osona i el Moianès

Actualitzat

ACN Ripoll - Una feble nevada ha enfarinat diversos punts del Ripollès, Osona i el Moianès. A Ripoll, situat a 600 metres d'altitud, ha començat a nevar a les set del matí sense causar cap problema important. De fet, des de primera hora, l'Ajuntament ha escampat potassa en diversos carrers i ha netejant la neu a les entrades de les escoles i els ponts. A Osona, la neu també ha enfarinat alguns punts com Vic, Tona, Hostalets de Balenyà i Muntanyola. Aquest últim municipi ha activat el protocol de nevades, i els alumnes que van a l'institut de Gurb han tornat a casa per precaució. La neu també s'ha deixat veure en alguns punts del Moianès com a la capital.

(Aquesta actualització conté informació nova sobre les afectacions per nevada al transport escolar d'Osona i el Bages)

La principal incidència viària a la Catalunya Central ha estat a la C-25, entre Sant Julià de Vilatorta i Santa Coloma de Farners, on s'ha prohibit el pas a vehicles pesants per la neu i el gel. També s'ha restringit el pas de camions al tram de Sant Julià de Vilatorta fins a Calldetenes i de Santa Coloma de Farners a Brunyola. Així mateix, des del Servei Català de Trànsit han informat d'un despreniment a aquesta via al seu pas per Sant Bartomeu del Grau (Osona).

A partir del migdia, la neu s'ha estès a altres punts com ara Vic, Sant Vicenç de Torelló, Manresa, Tona i Moià, sense causar problemes. El mateix ha passat a Igualada, on les precipitacions també han agafat força. A punts del Ripollès, com ara Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, el paisatge ha quedat emblanquinat sense incidències.

Retorns anticipats

El Consell Comarcal del Bages ha anticipat el retorn del servei de transport escolar a l'escola Vall de Néspola a Mura. L'Ajuntament ha decidit el tancament del centre educatiu i des de les àrees de Protecció Civil i Educació del Consell Comarcal s'ha avançat el retorn de l'alumnat a les 2 del migdia amb un autobús.

Pel que fa a Osona, les incidències per neu han provocat el retorn de tres alumnes d'ESO de l'Institut de Gurb per tornar a Muntanyola. Des de l'Ajuntament de Viladrau s'ha demanat a la direcció de l'Institut de Taradell poder recollir els alumnes del municipi atès que hi estava nevant amb certa intensitat. Això ha comportat el retorn d'una quarantena d'alumnes d'ESO i 3 de Batxillerat. També s'ha recollit una desena d'alumnes de l'escola Els Castanyers de Viladrau per tornar-los a Espinelves.

Anar al contingut