La mascareta ja no serà obligatòria en exteriors, però encara sí a l'interior

La mascareta a l'exterior deixarà de ser obligatòria dijous

El Consell de Ministres ho aprovarà dimarts, segons ha anunciat la ministra Darias

Actualitzat

La mascareta a l'exterior té els dies comptats. Tan comptats, que la setmana que ve ja no serà obligatòria, segons acaba d'anunciar la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en una entrevista a la cadena SER:

"Confirmo que dilluns portarem al Consell de Ministres el decret de retirada de la mascareta en exteriors", ha dit.

La idea és que s'aprovi dimarts al Consell de Ministres, que dimecres es publiqui al BOE i que entri en vigor dijous, ha confirmat Darias.

Dijous, per tant, ja no serà obligatori portar mascareta en exteriors.

Sanitat preveu convocar una reunió de la comissió interterritorial per debatre aquesta decisió amb la resta de comunitats autònomes.

Darias ha defensat que la mesura ha servit en la contenció de la sisena onada i ha justificat la decisió de treure-la ara per la millora dels indicadors.


Veus crítiques

L'anunci arriba tot just dos dies després que aquest mateix dimecres s'aprovés amb polèmica al Congrés dels Diputats que la mesura continués vigent, malgrat les veus dels experts que la posaven en qüestió i que consideraven que es tractava més aviat d'una mesura "estètica".

Des de Catalunya, el govern va portar al Consell Interterritorial de Salut d'aquesta setmana la petició perquè deixés de ser obligatòria, com també reclamaven altres comunitats.

Però la resposta de la ministra Darias va ser que es tractava d'una mesura "temporal": "Som més a prop de modular aquesta mesura si les dades ho corroboren", va dir.

La imposició de la mascareta en exteriors s'havia acordat a la Conferència de Presidents del 22 de desembre per mirar de contenir l'avenç de la variant òmicron entre la població.


Mascareta a l'interior, encara

Ara la vista està posada també en fins quan serà obligatori l'ús de la la mascareta en espais interiors.

El cap de setmana passat, Antoni Trilla, epidemiòleg de l'Hospital Clínic, apuntava que el debat està sobre la taula. Considera que gràcies a l'alt percentatge de gent vacunada i al fet que baixi el nombre de contagis és "absolutament lògic pensar a normalitzar coses" i que la mascareta deixi de ser obligatòria en interiors a finals de l'hivern.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut