Salut vol que la mascareta en exteriors deixi de ser obligatòria (Europa Press/David Zorrakino)

El govern demanarà que la mascareta deixi de ser obligatòria al carrer

Ho proposarà a la Comissió Interterritorial de Salut, on també buscarà consens per aixecar les quarantenes de contactes estrets

RedaccióActualitzat

Actualització de la Notícia: Darias reitera que la mascareta en exteriors és "temporal" i la retirada és "més a prop"

El govern vol que les mascaretes a l'exterior deixin de ser obligatòries. Així ho defensarà aquesta tarda al Consell Interterritorial de Salut, on algunes comunitats autònomes com Galícia o Madrid ja havien dit que tenien intenció de reclamar-ho.

Durant una visita a l'hospital de Figueres, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha valorat que davant la forta baixada dels contagis i dels indicadors pandèmics "no té gaire sentit" mantenir l'obligatorietat de la mascareta a l'aire lliure.

Argimon s'ha mostrat partidari de tornar a la regulació anterior, que establia que només calia dur la mascareta al carrer si no es pot garantir la distància de seguretat, i ha valorat que el Ministeri de Sanitat serà "receptiu".

Josep Maria Argimon, conseller de Salut, aquest matí a Figueres (ACN/Gemma Tubert)

Es dona la circumstància que la petició arriba l'endemà que el Congrés dels Diputats validés el decret que just abans del Nadal va reinstaurar l'obligatorietat de la mascareta en exteriors.

Un decret, però, que ja detalla que Sanitat podrà aixecar la mesura quan ho consideri oportú.

Aquest dimecres, preguntada sobre aquesta qüestió --que formalment no està en l'ordre del dia del Consell Interterritorial-- la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha donat per fet que l'aixecament de l'obligatorietat de les mascaretes a l'exterior s'anunciarà "aviat".

De fet, l'aprovació del decret va ser possible perquè el govern espanyol va incloure la mesura juntament amb l'anomenada "pagueta" als pensionistes, una maniobra que moltes veus han criticat i qualificat de xantatge.


Eliminar les quarantenes, també

Les mascaretes a l'exterior no seran l'única proposta de Salut en la reunió del Consell Interterritorial d'aquesta tarda, on dimarts ja va avançar que demanarà que es treballi per eliminar les quarantenes dels alumnes d'escoles i instituts que són contactes de positius.

Una mesura per a la qual volen buscar el consens entre la resta de comunitats, però que Salut té decidit aplicar aquest febrer.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut