Capçalera de la manifestació a Barcelona pel 21D (ACN)
Capçalera de la manifestació a Barcelona pel 21D (ACN)

40.000 persones a la manifestació a Barcelona pel 21D

Amb el lema "Tombem el règim", la protesta ha estat convocada per diferents plataformes, sindicats i partits independentistes

RedaccióActualitzat

El matí del 21 de desembre ha estat marcat per les protestes. La presència del Consell de Ministres del govern de Pedro Sánchez ha provocat diverses manifestacions a Barcelona i mobilitzacions a la resta del país, que s'han saldat amb 13 detinguts i 77 ferits.

Aquesta tarda s'han concentrat un total de 40.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, en una manifestació unitària a favor dels drets civils i polítics convocada per la Comissió 21D a Barcelona.

 

 

La concentració ha començat a les sis de la tarda i ha anat avançant pel passeig de Gràcia. Amb el lema "Tombem el règim, pels drets socials i polítics | Per l'autodeterminació | Contra la repressió", la protesta ha estat convocada per diverses associacions, com l'ANC, la CUP, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, la JERC i els CDRs.

 

La plataforma, que agrupa diferents moviments, sindicats i partits independentistes, ha denunciat la criminalització de l'independentisme que, segons ells, estan fent alguns mitjans de comunicació i partits espanyols i la creació d'un clima de por, amenaces, repressió i divisió, basat en el que qualifiquen de relat inexacte de la violència.

 

 

La concentració ha acabat amb un acte al passeig de Gràcia a l'altura de la Gran Via, on ha arribat la capçalera de la manifestació.

 

 

 

L'acte final l'ha presentat l'actor Pep Planas i hi ha hagut diversos parlaments. Els primers a parlar han estat Marta Torrecillas i Roger Español, que han estat rebuts amb crits d'"1 d'octubre, ni oblit ni perdó".

Torrecillas i Español han qualificat el Consell de Ministres a Barcelona de "provocació" i "mostra de poder" i han considerat les mesures aprovades "insuficients" i "de mal gust":

"S'ha intentat fer veure que s'ha fet un exercici de reparació amb la memòria i el procés del president Companys, però això ja es va aprovar el passat 2009, i ja llavors va ser criticat per insuficient i simbòlic. I el canvi de nom de l'aeroport ens sembla una broma de mal gust."

 

 

L'actriu Sílvia Bel ha llegit el manifest de la plataforma, que considera que "no és normal la persecució a qui vol exercir la seva llibertat d'expressió".

"No és normal la repressió a membres dels CDRs com l'Adri Carrasco, exiliat a Bèlgica, o la Tamara Carrasco, amb mesures cautelars que no li permeten sortir de Viladecans."

 

 

També ha parlat de la situació dels presos i ha valorat el judici que va començar el 18 de desembre com a "injust i sense garanties".

"No és normal tenir un govern votat a les urnes exiliat, i l'altra meitat a la presó, juntament amb líders socials a punt de passar per un judici injust i sense garanties."

 

La manifestació ha obligat a tallar durant unes quantes hores diversos carrers, com el passeig de Gràcia i l'avinguda Diagonal.

 

Mitja hora abans de l'inici de la manifestació s'han concentrat nombroses persones a la cruïlla entre la Diagonal i els Jardinets de Gràcia.

ARXIVAT A:
21D
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut