Barcelona

La història de l'agressió de la Policia Nacional a Marta Torrecillas a Barcelona

RedaccióActualitzat

El testimoni d'una noia ferida per la policia aquest 1-O s'ha difós a molta velocitat. Es diu Marta Torrecillas i ha enviat una nota d'àudio a una amiga perquè ho fes córrer. Hi explicava el que li ha passat quan ha entrat la policia al col·legi on estava votant, l'Institut Pau Claris de Barcelona.

Aquest era el missatge:

"Estava defensant la gent gran amb els braços oberts, no estava fent res més que defensant la gent gran perquè han pegat a nens i gent gran. M'han agafat i m'han tirat escales avall. M'han donat coces i m'han trencat els dits de la mà expressament d'un en un. Al mig de les escales, amb la roba aixecada, m'han tocat les tetes i reien. I m'han pegat. I això mentre ho gravava tothom. Si us plau, Laura, explica-ho a tothom. M'han trencat els dits d'una mà, d'un en un, expressament. Vull dir, això és molta maldat, molta maldat, molta maldat, molta…"

Després d'anar a l'hospital perquè la curessin, ha tornat al col·legi per poder votar. És aleshores quan ha publicat un vídeo a Twitter.


Unes hores més tard, ha explicat a TV3 com ha passat tot.

Marta Torrecillas diu que estava tothom assegut a terra pacíficament defensant les urnes quan la policia ha arribat amb martell i alicates.

"Ells el que han fet és començar a tirar coces, a aixecar la gent amb força pels cabells, pel mocador, pel que fos, fossin nens, fossin gent gran... A una senyora gran li han fet un bon trau al cap."

"Era molt impactant, perquè anaven tapats i portaven un martell molt gran", relata.

Després han rebentat portes i s'han endut les urnes. "Nosaltres, el que hem fet, és resistència pacífica."

Quan estava protegint unes senyores grans l'han agafat i l'han llançat per les escales.

"M'han agafat la mà i m'han començat a doblegar tots els dits. M'han tirat coces i fins que no m'han tingut fora del col·legi no han parat."

Segons la Marta, el detonant de l'agressió policial ha estat l'acreditació de la Generalitat que portava penjada al coll.
A més de doblegar-li els dits un a un amb molta força, quan estava a l'escala, "també m'han tocat els pits, no han tingut respecte amb res... Ha set molt brutal".


 

 

La història de la Marta ja ha generat moltes reaccions.

Per xarxes ha començat una campanya per identificar l'agent que l'ha agredit.

El primer tinent de l'alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha condemnat l'agressió a Twitter:

 


El Síndic de Greuges ha anunciat que investigarà les actuacions policials de l'1-O:

 


 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut