Roger Español
Roger Español

Els forenses conclouen que Roger Español va rebre l'impacte d'una bala de goma

Roger RoviraActualitzat

A l'inici de les declaracions d'aquest dijous, el jutjat ha donat trasllat a les parts de l'informe ampliat dels forenses. Un text on es determina la clara "compatibilitat de les ferides" de Roger Español amb una de les 17 pilotes de goma que els escopeters de la Policia Nacional van disparar a l'escola Ramon Llull. L'informe conclou això:

" Per tant, creiem que les lesions són compatibles amb un impacte a gran velocitat probablement per una pilota de goma."

Una tesi que la investigació mai ha negat, ara confirmada per aquest nou informe i que contradiu la versió de l'advocat dels policies. L'advocada de l'associació Iridia --que porta el cas del Roger Español-- ho valora molt positivament.

"Es tracta d'un informe molt més complet que l'anterior on ara es fa una valoració a nivell de punts en la lesió. I ara es determina aquest informe el motiu i la causalitat de les lesions. I ho diu clarament, que són compatibles amb bala de goma (...) Per tant, els dubtes que algú podria despertar queden totalment dissipats."

Sobre les declaracions als jutjats dels policies investigats, quatre escopeters, han estat homogènies i similars als que ho van fer aquest dimecres. Cap d'ells s'ha identificat com l'autor del tret que va ferir Roger Español. Segons les acusacions, les declaracions dels agents estan preparades i formen part d'una estratègia conjunta. Els agents han parlat davant del jutge "d'un odi profund, violència i fustigament" per justificar la seva actuació.

Interactiu relacionat: Mapa audiovisual de l'1-O

Tots els agents han refermat que les ordres van ser donades per l'inspector en cap de número policial UC50, el cap de grup a l'escola Ramon Llull, que demà declara davant del jutjat.

ARXIVAT A:
Policia NacionalReferèndum 1-OProcés catalàJudicial
Anar al contingut