Les manifestacions independentistes també s'han fet sentir a Girona, Lleida i Tarragona
Les manifestacions independentistes també s'han fet sentir a Girona, Lleida i Tarragona

Concentració dels CDR a les subdelegacions de Girona, Lleida i Tarragona per al 21D

Actualitzat

Els CDR han convocat diverses concentracions davant de les subdelegacions del govern a Girona, Lleida i Tarragona per rebutjar la presència del govern espanyol a Catalunya per celebrar un Consell de Ministres aquest divendres a Barcelona. 

 

 

A Girona, mig miler de persones han anat arribant davant la subdelegació del govern espanyol, des les 6 de la tarda.

 

 

 

Els Mossos d'Esquadra han instal·lat tanques protectores davant l'edifici, i uns encaputxats han llançat ous i altres objectes. Ha estat un incident aïllat que han neutralitzat la resta de manifestants, quan han fet desistir aquestes persones cridant "som gent de pau".

 

Una dona ha demanat a les persones que llançaven els ous que marxessin perquè la manifestació fos pacífica, i la marxa s'ha desplaçat a la delegació de la Generalitat, on s'han anat sumant manifestants, que han arribat a ser milers.

 

 

Els manifestants han recorregut els carrers de la ciutat de manera pacífica fins a la seu territorial de la Generalitat, on han enganxat un cartell als vidres de la façana. Una gran foto de l'encaixada de mans del president espanyol, Pedro Sánchez, i del president de la Generalitat, Quim Torra, a la Moncloa, amb el lema: "Ni pactes, ni renúncies, República ja!"

 

 

També hi han llegit un manifest, en el qual els CDR han enviat un missatge al govern espanyol i també al govern català. 

"Fora el govern i la monarquia espanyola de Catalunya. No tenim cap por. No passaran. Tombem el règim del 78."

"No hi haurà referèndum pactat, perquè no hi ha ningú amb qui pactar-lo. Això vol dir que no hi haurà manera d'acabar amb el règim del 78 i construir la República. Vol dir que farem la República a partir de la desobediència als carrers." 

I ho han deixat resumit en una pintada que deia "República o dimissió". 

Després, s'han dirigit cap a la comissaria dels Mossos, per donar suport als detinguts aquest divendres.

 

A Lleida, mig miler de persones s'han concentrat a la plaça de la Pau, també davant també d'una subdelegació del govern de l'Estat fortament protegida per tanques i pels Mossos. 

 


L'acte sota el lema "Tombem el règim", contra la repressió, per l'autodeterminació i pels drets socials, i l'ha convocat la Taula per Democràcia de Lleida, una plataforma constituïda la tardor del 2017 per una trentena d'entitats, organitzacions polítiques i sindicals.

 

 

A Tarragona, la manifestació també s'ha fet davant de la subdelegació del govern, a la plaça Imperial Tàrraco, convocada per la Comissió Unitària pel 21-D. Hi han participat també representants de les 3 formacions polítiques independentistes.

 


Uns 1.500 concentrats s'han dirigit després en manifestació cap a la presó de Tarragona, amb una lema amb marcat accent tarragoní: "Tombem lo règim".

 

 

Fa 56 setmanes que entitats i partits independentistes es concentren cada divendres davant de la presó per exigir la llibertat dels presos independentistes, el retorn dels exiliats i per reivindicar la República catalana.

Hi han fet un acte festiu, cantant nadales i fent un arbre de Nadal simbòlic. Després, han anat cap a la plaça de la Font, on davant de l'Ajuntament han llegit el manifest.

ARXIVAT A:
CDRProcés català
Anar al contingut