La líder dels socialdemòcrates alemanys plega pels mals resultats a les europees

Andrea Nahles, líder del Partit Socialdemòcrata alemany, l'SPD, farà efectiva la seva dimissió al capdavant del partit i del grup parlamentari

RedaccióActualitzat

Després dels mals resultats en les eleccions europees del 26 de maig, Andrea Nahles, líder del Partit Socialdemòcrata alemany, l'SPD, ha anunciat la dimissió. Aquesta renúncia, però, podria anar molt més enllà d'una crisi interna de partit, i posar en risc el govern federal del país més important de la Unió Europea. 

En un comunicat, Nahles ha fet saber que la setmana que ve farà efectiva la seva renúncia al capdavant del partit i del grup parlamentari. Nahles reconeix que la manca de suport necessari l'ha forçat a prendre aquesta decisió, amb què també vol facilitar un relleu ordenat. En les últimes eleccions generals, els socialdemòcrates van perdre cinc punts, i en les europees de diumenge només van aconseguir el 15,8% dels vots, el seu pitjor resultat a nivell federal.

L'SPD es va veure superat pels Verds a les europees. Aquest cap de setmana, una enquesta els situava encara més avall, només un 12%. Davant d'aquesta situació, s'ha enfortit el sector que exigeix sortir del govern. Nahles era la gran defensora de continuar la gran coalició amb Angela Merkel, però no es descarta que el seu relleu doni el lideratge als que creuen que només podran recuperar-se des de l'oposició. Asseguren que és l'única manera d'aturar l'actual caiguda lliure del partit i la constant erosió de la seva identitat d'esquerres. 

De moment, però, no hi ha cap candidat clar per a la successió. L'exlíder de l'SPD, Martin Schulz, no ha descartat presentar la seva candidatura per tornar a agafar les regnes del partit.

 

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26MAlemanya
Anar al contingut