Els activistes pro democràcia Nathan Law, Joshua Wong (centre) i Agnes Chow protesten contra la llei d'extradició a l'exterior del Parlament de Hong Kong (Reuters / Tyrone Siu)

La líder de Hong Kong demana perdó, però l'oposició anuncia noves mobilitzacions

Carrie Lam atura la tramitació de la llei d'extradició, però no la retira

Juli RodésActualitzat

Carrie Lam, governadora de Hong Kong, ha comparegut aquest dimarts, vint-i-quatre hores més tard del que esperaven milers de ciutadans que ahir es van concentrar davant del Parlament i del govern.

Lam, però, no ha fet cap de les dues coses que li demanaven que fes: ni ha anul·lat la controvertida llei d'extradició, ni ha dimitit.

 

La governadora de Hong Kong, Carrie Lam, no ha satisfet l'oposició amb l'anunci de la suspensió de la llei d'extradició (Reuters / Tirone Siu)

 

S'ha limitat a anunciar que, ara per ara, la llei queda posposada 'sine die'.

"He anunciat que suspendrem la iniciativa legislativa i immediatament, aquesta tarda, l'aturarem. Informarem el consell legislatiu que el projecte de llei no serà sotmès a un segon debat."


També ha demanat perdó als ciutadans, aplegats sota el nom de Front Civil de Drets Humans, que fa setmanes que es mobilitzen i aquest diumenge van fer la manifestació més multitudinària de la història de l'excolònia britànica.
.

"La gent ha manifestat d'una manera pacífica el que volia i l'he escoltada alt i clar. Hem vist molta gent que estima Hong Kong prendre els carrers, pares de família i molta gent jove; i a aquesta gent que s'expressa pacíficament vull mostrar-li el meu respecte."

"N'assumeixo personalment la principal responsabilitat. Per això presento les meves sinceres disculpes al poble de Hong Kong."


Les paraules de Lam, però, no han satisfet l'oposició, que des d'aquest dilluns té en Joshua Wong un dels seus caps visibles.

 

Missatges contra la llei d'extradició a l'exterior del Parlament de Hong Kong (Reuters / Tyrone Siu)

 

Wong, exlíder estudiantil durant la denominada revolució dels paraigües, empresonat durant un mes fins a aquesta setmana, diu que "hi haurà més manifestacions i protestes".

"No importa que el president [de la Xina] Xi Jinping i Carrie Lam intentin ignorar les demandes de la gent i silenciar la veu dels hongkonguesos. Aviat hi haurà més manifestacions i protestes, especialment amb motiu del G-20 i de l'1 de juliol."


La cimera del G-20 s'ha de fer a la ciutat japonesa d'Osaka el 28 i 29 de juny, i està previst que s'hi reuneixin el president xinès, Xi Jinpìng, i el nord-americà, Donald Trump.

Dos dies després, l'1 de juliol, es commemora l'aniversari de la transferència de Hong Kong a la Xina per part del Regne Unit, l'1 de juliol de 1997, després de 156 de govern britànic.

ARXIVAT A:
Hong KongXina
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut