Hong Kong

Una marea negra omple els carrers de Hong Kong contra la llei d'extradició

Els manifestants, vestits de negre, demanen la dimissió de la governadora i exigeixen la retirada definitivament de la polèmica llei d'extradició

Actualitzat

Centenars de milers de persones tornen a manifestar-se als carrers de Hong Kong per exigir la retirada completa del projecte de llei d'extradició i també la dimissió de la cap de l'executiu, Carrie Lam.

Els manifestants consideren insuficient la suspensió dels tràmits legislatius anunciada ahir pel govern de Lam i li exigeixen un pas més i que anunciï la renúncia definitiva a la llei.

S'espera que la manifestació congregui un milió de persones, moltes vestides de negre com a símbol de la pèrdua de la democràcia a l'antiga colònia britànica. Desconfien de les intencions de la governadora Carrie Lam, a qui acusen de ser "poc sincera":

"Pensem que no pot governar més a Hong Kong, ella ha perdut la confiança de l'opinió pública", diu una manifestant

Vestits de negre i amb flors blanques a les mans, milers de ciutadans de Hong Kong tornen a prendre els carrers. Els organitzadors asseguren que volen evitar una repetició de la violència que va sacsejar el centre financer aquest dimecres, quan la policia va disparar bales de goma i gasos lacrimògens contra els manifestants.

Carrie Lam, cap del govern de Hong Kong, ha demanat disculpes pels "conflictes i les baralles" que ha provocat l'intent de projecte de llei d'extradició a la Xina. Reconeix que hi ha hagut llacunes greus en la preparació de la llei i això "ha decebut i preocupat" els ciutadans.

 

La llei que preparava el Parlament de Hong Kong facilitava l'extradició a la Xina de presumptes criminals, i l'oposició hi veia una via ràpida per castigar dissidents polítics. Asseguren que aquesta llei deixaria l'oposició en mans del "l'opac sistema judicial xinès".

 

ARXIVAT A:
XinaHong Kong
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut