Barcelona

La legislació espanyola permet la possibilitat d'obrir "coffee shops", constituïts com a clubs privats

Fumar marihuana de forma legal i per només 10 euros al mes. Això és el que ofereix un club privat de la localitat madrilenya de Paracuellos del Jarama des de fa uns mesos a tots els seus socis. El club, que funciona a l'estil dels coneguts "coffee shops" d'Àmsterdam, ha pogut obrir gràcies a una escletxa en la legislació espanyola que permet el consum de marihuana en l'àmbit privat. Precisament aquest buit legal sembla que està ajudant a la proliferació d'aquesta mena de locals arreu de l'Estat espanyol.

Actualitzat
Segons la legislació espanyola el consum de marihuana no és il·legal si es fa en l'àmbit privat. Una possibilitat que ha servit perquè alguns locals de tot l'Estat obrin clubs privats on es pot consumir marihuana de forma totalment lliure i legal.

Paracuellos del Jarama, seu del primer "coffee shop" espanyol

A Paracuellos del Jarama, a Madrid, ja fa temps que es va obrir un "coffee shop" a l'holandesa. El local, que porta per nom "Private Cannabis Club", es va fundar com a club privat i els seus socis paguen mensualment una quota de 10 euros per accedir-hi.

Amb una decoració similar a la d'un restaurant o bar qualsevol, aquest club compta a simple vista amb només una particularitat: a la barra o a les taules del local es pot veure gent fumant-se un porro sense haver-se d'amagar. Aixó sí, cada soci no pot consumir més de 50 grams de marihuana a la setmana.

Aquesta és l'única condició del club, que fins i tot compta amb una plantació de cannabis per abastir-se. Els seus responsables adverteixen, però, que la substància en cap cas es ven i que simplement es posa a la lliure disposició dels socis. A més, remarquen que abans d'acceptar l'entrada d'un membre nou, fan un exhaustiu procès de selecció per comprovar que la gent que hi entri "estigui conscienciada amb la causa, hi aporti coses i vingui avalada per un altre soci".

Un local que podria haver creat escola

El de Paracuellos del Jarama s'ha convertit oficialment en el primer "coffee shop" de tot l'Estat, però sembla que ni de bon tros és l'últim. Precisament aquest mateix divendres, els Mossos d'Esquadra van desmantellar un local al barri de Sarrià de Barcelona que funcionava pràcticament amb el mateix sistema.

Segons la policia, però, la diferència és que en aquest establiment, a part de cultivar la seva pròpia marihuana gràcies als hivernacles que hi tenien instal·lats, també es venia el material als socis. Una circumstància que va portar a la detenció de tres dels seus responsables.

Amb tot, i fent una simple ullada a través d'internet, el que sembla clar és que la iniciativa del "Private Cannabis Club" ha servit de precedent per obrir més locals d'aquest estil en diferents punts de la geografia espanyola, i segons els seus ideòlegs, sota l'única premisa de "trobar un lloc tranquil per consumir marihuana sense sentir-se un criminal".
Anar al contingut