Comín i Puigdemont a Brussel·les (ACN)
Toni Comín i Carles Puigdemont van demanar ser inclosos en la consulta (ACN)

La justícia europea admet a tràmit el recurs de Puigdemont per poder ser eurodiputat

Actualitzat

El Tribunal de Justícia de Luxemburg ha admès a tràmit el recurs de Carles Puigdemont i Toni Comín perquè se'ls reconegui com a eurodiputats i puguin prendre possessió de l'escó, a Estrasburg. Així ho ha anunciat, des del seu compte a Twitter, el seu advocat, Gonzalo Boye, que ha destacat que només han trigat quatre hores a admetre a tràmit el procés de mesures cautelars. L'expresident de la Generalitat i l'exconseller van presentar divendres un recurs per demanar mesures urgents contra els impediments per entrar al Parlament europeu.

Puigdemont no ha trigat a respondre. L'expresident considera que és un "molt bon començament, malgrat que no pressuposa el sentit de la decisió final" i destaca que es tracta d'"afer europeu" que "concerneix la justícia europea".

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va enviar divendres una carta a Puigdemont i Comín en què els deia que no els pot tractar com a eurodiputats i els barrava així el pas a la constitució de les corts europees, dimarts que ve.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontToni ComínProcés catalàEleccions europees 26M
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut