Pedro Sánchez a La Moncloa, on va concedir una entrevista a la Sexta
Madrid

La JEC obre expedient a Sánchez per concedir una entrevista "electoral" a La Moncloa

La Junta Electoral Central també expedienta la ministra portaveu en funcions, Isabel Celaá

Actualitzat

La Junta Electoral Central, JEC ha obert un expedient sancionador contra el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i la ministra portaveu, Isabel Celaá, per vulnerar la neutralitat que exigeix la Llei electoral als poders públics durant el període electoral.

La JEC retreu a Pedro Sánchez haver fet un ús electoralista de les intal·lacions de La Moncloa, i la pàgina web de Presidència, per una entrevista que va oferir a La Sexta des de la Moncloa, el 25 d'octubre passat, just l'endemà de l'exhumació de Franco.

Segons la JEC a La Moncloa es podien veure "més símbols i elements públics" pròpis del càrrec de president, el que vulnera el principi de neutralitat que recull L'Article 50.2 de la Llei electoral, LOREG

Per aquest motiu obre expedient sancionador i designa ja l'instructor, vocals i secretaris que estudiaran el cas. Sánchez s'enfronta a una multa d'entre 300 i 3.000 euros, segons la LOREG.

 


La ministra portaveu en funcions, Isabel Celaá, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

 

Expedient a Isabel Celaá

La JEC expedienta també la portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Celaá, per fer electoralisme des de la sala de premsa del Consell de Ministres. En la roda de premsa posterior a la reunió del govern el 25 d'octubre, va presentar les dades de l'Enquesta de Població Activa, EPA

En tots dos casos, la JEC ha actuat per una denúncia del PP que recordava que tot el govern espanyol ja havia estat apercebut per haver vulnerat el principi de neutralitat en dues rodes de premsa institucionals després del Consell de Ministres.
 

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10NPedro Sánchez
Anar al contingut