Quim Torra surt de l'hemicicle després del ple de dissabte, que el va ratificar com a diputat i president (EFE/Quique García)
Quim Torra surt de l'hemicicle després del ple de dissabte, que el va ratificar com a diputat i president (EFE/Quique García)
Madrid

La JEC deixa en mans del Parlament que Torra continuï com a president sense escó

El vot particular de sis membres de la JEC sobre Torra defensa que ni la Junta Provincial ni la Central tenen competència per inhabilitar un diputat

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral Central admet que és el Parlament qui ha d'analitzar si Quim Torra segueix sent president de la Generalitat si deixa de ser diputat. Ho diu el text de l'acord pres divendres i publicat aquest dimarts.

La JEC va decidir divendres per 7 vots a favor i 6 en contra inhabilitar Torra després que fos condemnat per desobediència per no treure la pancarta amb el llaç groc del balcó del Palau de la Generalitat, sentència que no és ferma.

En l'escrit, la Junta argumenta: 

"El que la JEPB (Junta Electoral Provincial de Barcelona) havia de decidir, tenint en compte que és on arribava la seva competència, era simplement si la condemna imposada al sr. Torra i Pla integrava o no un supòsit d'inelegibilitat sobrevinguda i això determinava la pèrdua de la seva condició de Diputat electe del Parlament de Catalunya.

"No li corresponia examinar, i menys per modular o fins i tot condicionar la seva decisió, si amb això es produiria o no la pèrdua de la condició de President de la Generalitat de Catalunya a tenor de l'article 67.2 de l'Estatut. Aquest serà un efecte que haurà de ser analitzat pels òrgans competents del Parlament de Catalunya quan se li comuniqués la pèrdua de la condició de Diputat electe." 


En un vot particular, fet públic ara, 6 vocals discrepen de la decisió presa per la majoria de la Junta i consideren que ni la Junta Electoral provincial de Barcelona, i ni tant sols la Junta Electoral Central, tenen competència per inhabilitar un diputat.   

Dissabte, en un ple extraordinari, la cambra catalana va ratificar la condició de diputat de Quim Torra i, per tant, de president de la Generalitat.

Aquest dimarts, Torra ha demanat a la JEC que no l'inhabiliti mentre el Suprem no es pronunciï sobre el cas. 

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés català
Anar al contingut