Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

La gravació que demostra la trama de la Policia Nacional contra l'independentisme

Mireia Prats Actualitzat

El Congrés dona per fet que es van utilitzar fons reservats de l'estat per finançar l'anomenada operació Catalunya, per desacreditar polítics catalans en l'època de Jorge Fernández Díaz al Ministeri de l'Interior.

Així ho ha aprovat avui el ple del congrés amb els vots en contra del PP i l'abstenció de Ciutadans.

TV3 ha tingut accés a una gravació que mostra com un càrrec de la Policia Nacional intenta convèncer un home marroquí de nom fictici Ahmed, perquè -a canvi de diners- els passi informació sobre el llavors responsable de Nous Catalans, Àngel Colom.

Era l'octubre de fa tres anys, quan Jorge Fernández Díaz dirigia encara el Ministeri de l'Interior.

L'Ahmed, amb passaport espanyol, és convidat a reunir-se amb la cúpula de la policia espanyola a Catalunya. La reunió es fa a la biblioteca que tenen a la comissaria de Sabadell. El citen, suposadament, perquè ell és una persona influent en la comunitat marroquina, i té molt bona relació amb el grup Nous Catalans, que dirigia Àngel Colom.

De camí cap a la comissaria, un primer policia li avança el tema.

Policia 1- "Aquests van per Àngel Colom."

Ahmed - "Ah! Per Àngel Colom. Sí"

Policia 1- "I després els va interessar molt, saps? Quan van veure que tu en sabies molt, s'hi van interessar. Van dir: 'Hòstia, doncs... volem parlar amb ell.' Jo suposo que el que volen és anar per Colom, treure'n els draps bruts, saps? I segurament voldran veure fins on estàs disposat a arribar."

A la reunió hi ha l'inspector de la Brigada provincial d'Informació, que és qui fa les preguntes i els posteriors comentaris:

Inspector-"A veure, a nosaltres ens interessaria saber les coses que es fan allà dins, a la seu d'en Colom. Saber-ne una mica... En aquest sentit, tu ens podries ajudar? Una miqueta? Allà, traient informació del que fa aquell senyor allà dins i tal? No és res que vagi en contra dels marroquins. Més aviat és pel tema de l'independentisme. Tot el que faci ell en aquest sentit, eh... De 'politiqueo', dels diners de la Generalitat... A nosaltres ens interesses saber-ho. Sí, anar per allà, poc a poc, mirar una mica el que fa, quins plans té, totes aquestes coses..."

A canvi de la informació, la policia espanyola li assegura que obtindrà diners i ajuda amb tot el que li calgui. També li diuen que no corre cap perill, sempre que no ho digui a ningú.

Inspector - "Amb nosaltres no correràs cap perill, estaràs cobert i no passarà res, excepte... sempre que no passi alguna cosa, eh? I és que el que parlem ho comentis a una altra policia, un altre cos, als Mossos d'Esquadra, al CNI, als serveis secrets marroquins... Si tu respectes això, no tens per què tenir cap problema. Tot seran avantatges per a tots. Ara, si tu demà, per exemple, li dius a la Generalitat el que estem parlant aquí, doncs és un problema per a nosaltres."

Ahmed - "I per a mi."

Inspector - "I per a tu".

Finalment, l'home no va fer la feina que li proposaven.

 

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut