Barcelona

La Generalitat comença a tramitar la declaració de Can Ricart com a bé cultural d'interès nacional

Primer pas perquè el recinte de Can Ricart, a Barcelona, sigui declarat bé cultural d'interès nacional. La Generalitat ha començat a tramitar l'expedient que permetrà atorgar aquesta declaració al recinte fabril. Això significa que l'actual fesomia de Can Ricart quedarà més protegida, perquè qualsevol actuació que s'hi faci haurà de comptar amb l'autorització de la Comissió del Patrimoni Cultural. Els veïns d'aquest antic complex de fàbriques, ubicat al barri del Poblenou, reclamen de fa temps que es conservi aquest patrimoni cultural i paisatgístic.

Actualitzat
El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha explicat, en un comunicat, que la declaració de bé cultural d’interès nacional (BCIN) és la “màxima categoria de protecció prevista per la legislació del patrimoni cultural de Catalunya”.

Segons la Generalitat, l’expedient s’ha començat a tramitar “atenent a criteris tècnics i històrics” de cara a la definició, protecció, restauració i gestió del conjunt d’edificis de Can Ricart.

La declaració de BCIN, que s’ha de fer efectiva en un termini màxim de 18 mesos, implica que qualsevol actuació que es faci a Can Ricart ha de tenir el vistiplau de la Comissió de Patrimoni.

Encara que la declaració s’oficialitzi més endavant, la protecció és vigent des d’ara mateix, de manera que se suspèn la tramitació de les llicències de parcel·lació, edificació o enderrocament a la zona afectada.

Tampoc s’hi permet cap moviment de terres que comporti “una alteració greu de la geomorfologia i topografia del territori i qualsevol abocament d'escombraries, runa o deixalles”.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut