Madrid

"La gata rosa", d'Anglada Camarasa, serà l'estrella de la subhasta de Christie's a Madrid

El quadre "La gata rosa", del pintor català Hermenegild Anglada Camarasa, serà l'estrella de la pròxima subhasta de Christie's a Madrid, el 2 d'octubre vinent. L'obra d'Anglada Camarasa, un oli sobre tela pintat cap el 1908, té el màxim preu de sortida d'aquesta subhasta. El valor de l'obra, que serà l'estrella de l'apartat corresponent al segle XIX, s'estima entre 1,5 i 2,5 milions d'euros. La model representada en el quadre, vestida de rosa, és Georgette de López Buchardo, una de les alumnes que va tenir el pintor català a l'Acadèmia Vittipara de París.

Actualitzat

Després que fos exposat a Buenos Aires, el 1916, Anglada el va retocar -va pintar de nou el rostre- per donar a l'obra un aspecte més pròxim a la "Belle Epoque".

El quadre d'Anglada Camarasa estarà acompanyat a la subhasta per altres pintures del segle XIX com "Així transcorre la vida", de Francisco Padilla; "La música", una escultura de marbre alegòrica de Josep Clarà; "Barques al port", d'Eliseu Meifren; o "L'arcàngel de Sant Gabriel", de José Madrazo.

A la secció d'art modern i contemporani hi figuraran artistes tan reconeguts com Pablo Picasso, amb "Retrat de Nonell"; Antonio López, amb "Els préssecs i les roses" i "La Salmantina", tots dos amb preu de sortida de 250.000 euros; Joan Miró, amb "Dans une île à 5 heures de l'après-midi", estimat entre 130.000 i 195.000 euros; o Miquel Barceló, amb "Cour Nîmes".

Anar al contingut