La funció de WhatsApp per enviar i rebre missatges d'altres aplicacions, més a prop

Aquest canvi permetrà que usuaris de Telegram o Signal puguin comunicar-se directament amb usuaris de WhatsApp

RedaccióActualitzat

Després de presentar un codi secret per bloquejar i amagar converses o de permetre enviar fotos en alta definició, WhatsApp ja treballa en una nova interoperabilitat amb altres plataformes perquè els usuaris amb dispositius d'iOS puguin comunicar-se amb altres usuaris d'altres plataformes sense la necessitat de tenir un compte a Meta. Una funció que ja s'ha començat a provar amb alguns usuaris d'Android.

És una característica que respon a les obligacions imposades per la Llei de Mercats Digitals de la Unió Europea. WhatsApp té gairebé 3.000 milions d'usuaris a tot el món. Per tant, rep la denominació de "gatekeeper", és a dir, és una plataforma que té el control sobre la informació i posseeix la capacitat de decidir què es publica, de quina manera o en quina quantitat.

Aquesta llei europea estableix unes noves regles per als grans gegants tecnològics, que són aquells amb més de 45 milions d'usuaris, de manera que han d'assumir una sèrie d'obligacions i prohibicions que garanteixin la competència justa al sector digital.


Conseqüències negatives per a Meta

Amb aquest nou escenari, Meta ha desenvolupat una alternativa de comunicació dins de la seva pròpia plataforma, de manera que permetrà als usuaris de WhatsApp comunicar-se amb altres de plataformes com Telegram o Signal.

WaBetaInfo, la font principal per descobrir notícies i actualitzacions en temps real de l'aplicació, va anunciar al mes de setembre una actualització que permetria la comunicació amb terceres plataformes als telèfons Android, on ja han anat fent les primeres proves. Ara ha anunciat que en el  futur també ho podran fer els usuaris d'iOS.

Aquesta nova funció permetrà que un usuari de Telegram o Signal pugui enviar un missatge a un compte de WhatsApp i viceversa.

Per tant, l'actualització pot tenir dues conseqüències: la primera és que ja no serà necessari acumular tantes aplicacions de missatgeria als dispositius mòbils i la segona és que Meta pot perdre usuaris.

El motiu és que molts usuaris aposten per WhatsApp perquè és el canal de comunicació de pràcticament tothom. Ara, amb aquest canvi, un usuari que simpatitzi més amb Telegram o Signal no haurà de descarregar-se l'aplicació de WhatsApp per intercanviar missatges amb usuaris d'aquest servei.

De moment es desconeix quan es faran efectius els canvis. El que sí que se sap és que la Llei de Mercats Digitals entrarà en vigor a partir del mes de març del 2024. En cas d'incomplir-ho, es poden enfrontar a multes considerables.

 

ARXIVAT A:
AppleFacebookWhatsAppTecnologia
Anar al contingut