La companyia havia començat a provar l'opció en versions beta i ara ha decidit ampliar-la a tots els dispositius (Pexels/Jakson Martins)

WhatsApp ja permet enviar fotos en HD: com es fa i què implica?

La qualitat estàndard seguirà sent la predeterminada, però es podrà escollir l'opció per mantenir la resolució de les imatges

RedaccióActualitzat

WhatsApp ha llançat oficialment l'opció d'enviar fotografies en qualitat HD, fet que permet als usuaris enviar imatges sense perdre resolució tant en dispositius Android com iOS.

La plataforma de missatgeria instantània propietat de Meta va començar a treballar en una forma d'enviament de fotografies de més qualitat al gener, i alguns usuaris ja ho havien pogut provar en les versions beta de l'aplicació.

Ara la companyia ha informat que l'opció ja s'està desplegant al públic en general i que arribarà a tot el món "en les properes setmanes".

D'aquesta manera, els usuaris poden mantenir les dimensions de la imatge durant l'enviament, sense comprimir la foto i, per tant, aconseguint una qualitat superior.

Com en la resta d'enviaments, l'empresa garanteix que estan xifrats d'extrem a extrem: ningú de fora de la conversa ho pot veure.


L'opció predeterminada segueix sent la qualitat reduïda

Tot i aquesta novetat, WhatsApp ha explicat que de cara a garantir que l'intercanvi de fotos segueixi sent "ràpid i eficaç", la qualitat estàndard seguirà sent l'opció predeterminada amb què s'envien les fotos.

Seguint aquesta línia, si l'usuari rep una foto quan disposa d'una connexió amb poca amplada de banda, WhatsApp permet escollir si es vol descarregar amb la qualitat HD o si es prefereix mantenir la qualitat estàndard. Aquesta elecció es pot fer foto per foto.

La xarxa social també ha avançat que, de la mateixa manera, incorporarà una opció per enviar vídeos en alta definició que "arribarà aviat".
 

Com triar l'opció HD

La icona d'HD es pot prémer en el moment en què es decideixi enviar una fotografia. Apareix a la part de dalt, al costat d'opcions com ara retallar o dibuixar. Si s'activa l'opció d'HD, la fotografia en qüestió s'enviarà en aquesta qualitat.

Tot i això, el portal especialitzat Xataka adverteix que WhatsApp no ha especificat si l'enviament respectarà del tot les dimensions originals de la imatge o fins a quin punt es mantindrà la qualitat.

Per exemple, expliquen, actualment una imatge de 12 megapíxels amb resolució 3000 x 4000 píxels es redueix automàticament a 1.9 megapíxels amb resolució 1200 x 1600 píxels.

 

ARXIVAT A:
WhatsAppTecnologia
Anar al contingut