Imatge d'un cadenat sobre la interfície de WhatsApp, generada artificialment
Imatge d'un cadenat sobre la interfície de WhatsApp, generada artificialment

WhatsApp presenta un nou "codi secret" per bloquejar i amagar converses

La nova funció de privacitat ja s'ha començat a desplegar i arribarà a tots els usuaris en els pròxims mesos

Enllaç a altres textos de l'autor Antoni Noguera Martínez

Toni Noguera Martínez

Periodista del 324.cat especialitzat en tecnologia

@AntoniNoguera
Actualitzat

Després del bloqueig de xats anunciat al maig, WhatsApp afegeix la possibilitat d'establir una contrasenya personalitzada que permet bloquejar converses sota un codi únic i amagar la carpeta de xats bloquejats.

En l'actualitat, quan bloqueges un xat, aquest desapareix de la safata d'entrada i es trasllada a una carpeta pròpia, fàcilment visible amb un gest. Les converses de la carpeta, però, només són accessibles amb el pin, la contrasenya habitual del telèfon mòbil o les dades biomètriques (empremta digital o reconeixement facial, per exemple).

Com funciona el nou codi

L'anunci d'un "codi secret" afegeix una opció de seguretat addicional: la possibilitat d'establir a les converses una contrasenya única i personalitzada que sigui diferent de la que s'utilitza per desbloquejar el telèfon mòbil, que, sovint, coneixen també familiars i amics, especialment quan es comparteix el dispositiu.

La imatge que ha utilitzat WhatsApp per anunciar el nou codi secret

La imatge que ha utilitzat WhatsApp per anunciar el nou codi secret en mostra un exemple: MISchats123!🔒 (WhatsApp)

El codi secret podrà combinar caràcters amb emojis i no només afegirà més privacitat a les converses escollides sinó que també permetrà amagar-les: WhatsApp també obre ara la possibilitat d'amagar la carpeta de xats bloquejats, que actualment es pot fer visible tan sols lliscant avall en la safata d'entrada.

Amb aquesta nova opció, si es vol veure la carpeta de xats bloquejats, s'haurà d'escriure el codi secret establert prèviament en el cercador de la llista de converses obertes.

També s'ha facilitat la manera en què es pot bloquejar un xat: simplement apareixerà l'opció quan premem durant una estona sobre el xat, en comptes d'haver d'anar a obrir els ajustos d'aquella conversa.

Segons WhatsApp, el "codi secret" es va començar a implementar el dijous 30 de novembre i "estarà disponible per a tot el món en els pròxims mesos".

L'anunci de WhatsApp, que ja s'havia avançat com una millora prevista quan es van fer públics els xats bloquejats, afegeix més privacitat al servei de missatgeria més popular del món, amb 2.000 milions d'usuaris actius mensuals.

La novetat se suma a una creixent llista de millores d'un servei cada vegada més competitiu, que tradicionalment ha comptat amb una base d'usuaris més gran tot i trobar-se lluny tècnicament d'altres plataformes com WeChatSignal però, especialment, Telegram

 

 

ARXIVAT A:
WhatsAppTecnologia
Anar al contingut