Vista prèvia del judici contra el major Trapero i l'excúpula d'Interior a l'Audiència Nacional (EFE)
Vista prèvia del judici contra el major Trapero i l'excúpula d'Interior a l'Audiència Nacional (EFE)
Madrid

La fiscalia matisa que "en cap cas" dubta de la "imparcialitat" dels jutges a Catalunya

En un comunicat, la fiscalia de l'Audiència Nacional dona explicacions per les paraules del fiscal del cas Trapero

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha matisat les controvertides declaracions del fiscal del cas Trapero, Pedro Rubira, que ha qüestionat obertament la imparcialitat dels jutges i magistrats que treballen a Catalunya.

En un comunicat, la fiscalia assegura que "en cap cas" dubta de la "professionalitat" dels jutges i expressa la "confiança en la independència de jutges i tribunals a Catalunya, així com la imparcialitat de cada jutge en cada cas" que li pertoca.

"En cap cas es dubta de la professionalitat dels magistrats que exerceixen les seves funcions a Catalunya, i a la resta del territori nacional, els quals amb la seva feina diària garanteixen l'exercici dels drets dels ciutadans i l'aplicació de les normes del nostre ordenament jurídic."

El fiscal Pedro Rubira ha manifestat al matí, en la vista prèvia del judici contra l'excúpula d'Interior, que el cas se l'ha de quedar l'Audiència Nacional perquè ha vist compromesa la imparcialitat de la justícia a Catalunya:

"Realment pensen vostès que no és competència de l'Audiència Nacional? Hi pot haver imparcialitat i serenitat si s'envia la rebel·lió i la sedició a Catalunya? Vostès pensen que hi pot haver aquesta serenitat, aquesta imparcialitat?"

Aquestes paraules s'expliquen, segons la nota de la fiscalia, per la fractura social que perceben a Catalunya:

"Feia menció, d'aquesta manera, a l'ambient de crispació que existia a la societat catalana generat al voltant de la celebració de l'anomenat referèndum de l'1-O."

La nota que vol "aclarir" les declaracions del ministeri Públic afegeix que el fiscal ha exposat els "elements objectius" que justifiquen que l'Audiència Nacional és competent per aquest cas.

Dues de les defenses –la de l'ex-secretari general d'Interior Cèsar Puig i la de l'exdirector dels Mossos Pere Soler– rebaten que sigui la institució competent per jutjar els acusats. La fiscalia demana per a Puig, Soler i per al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, 11 anys de presó per rebel·lió, mentre que per a la intendent Teresa Laplana la petició és de 4 anys, per sedició, tant per l'1-O com pels fets del 20 de setembre.

El comunicat està firmat pel tinent fiscal, Miguel Ángel Carballo, que ha estat present a la vista del matí.

ARXIVAT A:
Judici procésMossos d'EsquadraAudiència Nacional20SRebel·lióSedició
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut