El vídeo filtrat mostra com sis persones van reduir el jove, que no oposava resistència
El vídeo filtrat mostra com sis persones van reduir el jove, que no oposava resistència
Oria, Almeria

La Fiscalia demana reobrir el cas del jove que va morir en un centre de menors d'Almeria

El noi va morir mentre era immobilitzat de boca terrosa en un llit i lligat de peus i mans per sis membres de seguretat del centre

RedaccióActualitzat

El cas de George Floyd, l'afroamericà ofegat per un policia als Estats Units, refresca la memòria d'històries semblants i molt més pròximes.

En les últimes hores, la Fiscalia d'Almeria ha demanat reobrir el cas d'un noi de 18 anys que va morir en el centre de menors d'Oria. Els fets van passar el juliol del 2019 durant una maniobra de contenció d'un jove per part de sis membres de seguretat del centre.

 

El jove, Iliass Tahiri, va ser immobilitzat de boca terrosa en un llit i lligat de peus i mans, sense presència de personal mèdic.

 

El vídeo filtrat mostra com sis persones van reduir el jove, que no oposava resistència
El vídeo filtrat mostra com sis persones van reduir el jove, que no oposava resistència (El País)

 

L'enregistrament de la càmera de seguretat, que va ser publicat pel diari El País, dura 13 minuts, dividits en dues seqüències d'uns sis minuts i mig cadascuna, i es veu com el jove no es resisteix en cap moment quan li apliquen l'anomenat "protocol de contenció mecànica".

 

Al cap d'uns minuts, Iliass Tahiri havia mort asfixiat. La sentència va qualificar els fets de "mort violenta accidental", i es va arxivar al gener.

 

La família i la Fiscalia demanen reobrir la causa

Aquest mes de febrer la defensa de la família del jove va recórrer al·legant que durant la immobilització del noi no hi havia hagut presència de personal mèdic i que, a més, col·locar el jove de boca terrosa es pot considerar una posició de risc. La Fiscalia s'ha adherit al recurs de la família i demana reobrir la causa.

 

Ginso és una associació que gestiona quatre centres d'internament, també aquest d'Oria, on hi ha hagut més d'una mort amb l'aplicació d'aquesta mena de maniobres i ha rebut diverses denúncies.

ARXIVAT A:
Racisme
Anar al contingut