Oriol Pujol, arribant a l'Audiència de Barcelona, al juliol (ACN)
Oriol Pujol, arribant a l'Audiència de Barcelona, al juliol (ACN)

La fiscalia demana que Oriol Pujol ingressi immediatament a la presó pel cas ITV

Actualitzat

La fiscalia ha demanat l'ingrés de l'exdiputat de CiU Oriol Pujol Ferrusola a la presó, en considerar que així es complirà la "funció reeducadora" de la pena.

El ministeri públic ho sol·licita tenint en compte la "naturalesa i gravetat" dels fets pels quals se'l va condemnar a dos anys i mig de presó pel cas de les ITV. La fiscalia s'oposa a la petició d'Oriol Pujol que se suspengués la seva entrada a la presó per complir la pena, que se li va imposar per utilitzar la seva influència política per afavorir empresaris afins i cobrar comissions il·legals en el cas de les ITV.

Pujol va arribar a un pacte amb la fiscalia, pel qual acceptava una condemna de dos anys i mig de presó per prevaricació i tràfic d'influències a canvi de la llibertat de la seva dona. Ara, la fiscalia diu que ha d'entrar a la presó perquè supera els dos anys que preveu la llei per estalviar-s'ho.

El ministeri públic no accepta que es computin les penes individuals per cada delicte. I afegeix que les circumstàncies personals tampoc l'eximeixen d'anar a la presó.

La seva defensa havia argumentat que és pare de família i sustenta l'economia familiar, però la fiscalia discrepa. Recorda que els fills són grans, que la seva dona té estudis superiors i pot treballar, i tampoc passa per alt que és membre de la família Pujol Ferrusola. Segons el fiscal, és de domini públic que no és una família amb pocs recursos econòmics.

 

 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut