Oriol Pujol
Oriol Pujol

Oriol Pujol torna a pactar amb fiscalia en el cas ITV per evitar el judici

L'exdirigent de CDC reconeix haver cobrat comissions il·legals però podria acabar no entrant a presó

Actualitzat

L'exdirigent de CDC Oriol Pujol ha firmat un nou pacte amb la fiscalia en què accepta la pena de dos anys i mig de presó pel cas ITV i una multa de 55.000 euros. Pujol i cinc imputats més, han aconseguit a través d'aquest acord, que el cas no sigui jutjat per un tribunal popular.

Pujol ha pactat una pena de dos anys i mig de presó, però podria evitar entrar-hi en funció del criteri que s'utilitzi per computar les penes.

L'acord haurà de ser ratificat ara per la presidenta del jurat. Fa un any, l'Audiència de Barcelona va rebutjar el pacte perquè, a diferència d'ara, no s'hi havien adherit tots els acusats.

Anna Vidal evita l'ingrés a presó

Oriol Pujol ha acceptat un any i 5 mesos de presó per falsedat documental, cinc mesos per tràfic d'influències i 8 mesos per suborn, així cap de les penes, de manera individual, supera els dos anys.

Per a la  dona, Anna Vidal, la fiscalia ha rebaixat la pena a 15 mesos i 15 dies de presó, que se substituirà per una multa, així doncs evitarà l'ingrés a presó.

El pacte amb la fiscalia inclou una pena de dos anys per a l'empresari Sergi Alsina i cinc mesos substituïble per una multa de 22.000 euros per a l'excàrrec de la Generalitat Josep Tous.

Per a l'empresari Ricard Puignou, el pacte inclou una pena de cinc mesos de presó i la seva substitució per una multa de 60.000 euros, mentre que per a Sergi Pastor, s'ha acordat una pena de cinc mesos de presó i una multa de 50.000 euros, tot i que la presó se li substituirà per una multa de 60.000 euros.

ARXIVAT A:
CorrupcióJudicial
Anar al contingut