La Fiscalia Anticorrupció demana 9 anys de presó per a l'expresident Jordi Pujol

El ministeri fiscal també demana penes de presó per als set fills -entre 29 i 8 anys-, mentre que Marta Ferrusola no serà jutjada per motius de salut

Actualitzat

La Fiscalia Anticorrupció demana 9 anys de presó per a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. Se l'acusa de blanqueig de capital i associació il·lícita.

La petició de la Fiscalia també és de penes de presó per als set fills, acusats de diversos delictes, com ara associació il·lícita, blanqueig de capitals, delicte contra Hisenda o falsedat documental.

En concret, demana 29 anys de presó, la pena més alta, per al fill gran, Jordi Pujol Ferrusola, pels delictes de falsificació de document mercantil i cinc delictes contra la Hisenda Pública, a més de blanqueig i associació il·lícita.

Per a Josep Pujol demana 14 anys de presó per associació il·lícita, blanqueig de capitals, falsedat documental i delicte contra la Hisenda Pública. Per a la resta de fills, Pere, Oleguer, Oriol, Mireia i Marta, sol·licita 8 anys de presó per a cadascun per associació il·lícita i blanqueig de capitals.

La Fiscalia demana la segona pena més alta, 17 anys de presó, per a Mercè Gironès, l'exdona de Jordi Pujol Ferrusola, per associació il·lícita, blanqueig de capitals, falsedat documental i delicte contra la Hisenda Pública.

Per últim, demana 5 anys de presó per als deu empresaris investigats.

 

Segons la Fiscalia, els membres de la família Pujol van ocultar conjuntament, almenys des de l'any 91, una gran quantitat de diners a Andorra provinents d'afavorir determinats empresaris amb concessions d'obra pública. La Fiscalia remarca que l'expresident "va aprofitar la seva posició política per teixir una xarxa de clientelisme".

El 20 d'abril, l'Audiència Nacional va confirmar el processament de l'expresident Jordi Pujol, de la seva dona Marta Ferrusola i dels seus fills, a qui acusava d'organització criminal o bé d'associació il·lícita, a més de blanqueig de capitals, delicte contra la Hisenda Pública i falsedat documental. La Fiscalia, doncs, es decanta per associació il·lícita i no per organització criminal, que hauria comportat peticions de pena superiors.


Marta Ferrusola no serà jutjada

Per la seva banda, Marta Ferrusola no serà jutjada, finalment. L'Audiència Nacional ha arxivat la causa contra ella per "motius de salut". Segons la interlocutòria, el jutge -després d'haver ordenat un examen mèdic- atén la petició de la defensa, on s'aportava documentació mèdica que demostra que Ferrusola té demència.

 

ARXIVAT A:
Jordi Pujol
Anar al contingut