La família Pujol Ferrusola, a un pas de ser jutjada per organització criminal

El judici es podria fer com a molt aviat l'any que ve

Actualitzat

L'Audiència Nacional ha confirmat el processament de l'expresident Jordi Pujol, de la seva dona Marta Ferrusola i els seus fills. Vol jutjar-los pels suposats delictes d'organització criminal o associació il·lícita, blanqueig de capitals, delicte contra la hisenda pública i falsedat documental.

La secció tercera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional ha rebutjat els recursos presentats per les defenses i ha ratificat de manera íntegra la interlocutòria del jutge instructor José de la Mata, del 16 de juliol passat, respecte als Pujol Ferrusola.

En el seu escrit, aquest magistrat assegura que "hi ha indicis que la família s'ha aprofitat de la seva situació privilegiada durant dècades per acumular un patrimoni desmesurat", directament relacionat amb diners rebuts d'activitats corruptes. Per tant, el jutge no es va creure que la procedència d'aquests diners fos la deixa de l'avi Florenci, a Andorra. Uns diners que els Pujol van reconèixer i van regularitzar fiscalment.

L'Audiència també ha confirmat que aquest tribunal té les competències per jutjar la família Pujol Ferrusola, a diferència del que al·legaven les defenses. El tribunal considera que els principals delictes s'haurien comès a través de moviments de diners entre comptes bancaris a l'estranger, sobretot a Andorra.

La Sala Penal de l'Audiència arxiva la causa contra l'empresari i fundador de Convergència Carles Sumarroca i també retira dos delictes contra la hisenda pública a Mercè Gironès, exdona de Jordi Pujol Ferrusola.

I ara què?

Un cop confirmat el processament per part de l'Audiència Nacional, ara s'esperen els escrits de les acusacions amb les peticions de penes. De moment, s'han presentat les d'Unides Podem. Després, arribaran els escrits de les defenses. Amb tot aquest calendari, el judici es podria fer, com a molt aviat, l'any que ve.

 

ARXIVAT A:
CorrupcióJordi Pujol
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut