Pamplona

La Fiscalia de Navarra recorrerà la sentència de La Manada

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Superior de Navarra ha anunciat que recorrerà la sentència del cas La Manada, que s'ha fet pública aquest dijous. 

En un comunicat, explica que "els pròxims dies" presentarà el recurs "per infracció de llei" perquè manté la "consideració inicial que els fets són constitutius d'un delicte d'agressió sexual (violació) i no només d'abús sexual".

 

 

La sentència dictada per l'Audiència Provincial de Navarra condemna cadascun dels cinc integrants de La Manada a 9 anys de presó en considerar-los culpables d'un delicte d'abusos sexuals continuats

El tribunal també els ha imposat cinc anys de llibertat vigilada, un cop complerta la pena de presó, i els prohibeix acostar-se a la denunciant a una distància inferior als 500 metres i comunicar-s'hi per qualsevol mitjà durant 15 anys.

 

Durant el judici, la fiscalia va demanar 22 anys de presó per a cada acusat i que abonessin una indemnització conjunta de més de 100.000 euros en considerar-los culpables d'un delicte de violació.

Aquest primer recurs d'apel·lació es presentarà "davant la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Navarra". 

 

El judici de La Manada va quedar vist per a sentència fa cinc mesos. Des del primer moment ha estat un cas molt mediàtic i hi havia una gran expectació mediàtica i social per conèixer la sentència. 

Els fets jutjats van passar durant els Sanfirmes del 2016 i la sentència considera provat que els cinc homes van obligar la denunciant, una noia de 18 anys, a entrar a un edifici per tenir-hi sexe en grup

Amb tot, considera els cinc acusats autors d'un delicte d'abusos sexuals -i no d'agressió sexual- perquè no hi aprecia violència ni intimidació.

ARXIVAT A:
La ManadaViolència masclista
Anar al contingut