La Fabra i Coats de Barcelona vols ser un referent d'Art amb sis exposicions anuals
Fàbrica de creació de Barcelona Fabra i Coats ( Ajuntament)

La Fabra i Coats de Barcelona vol ser un referent d'art amb sis exposicions anuals

Un dels grans canvis seran les residències, que passaran a ser gratuïtes i d'un temps limitat

RedaccióActualitzat

La Fabra i Coats es rellança com a gran centre d'art de Barcelona amb una programació estable a cinc anys vista i un mínim de sis exposicions anuals.

La fusió de la Fàbrica de Creació i el Centre d'Art Contemporani, que a partir d'ara es coneixerà com la FIC, cobrirà des de la creació fins a l'exhibició, passant per la producció, la recerca i la circulació d'artistes i obres.

Per la nova directora, Joana Hurtado, el centre equipara Barcelona amb la resta de capitals culturals europees i omple un buit a la ciutat.

"Totes les capitals culturals europees tenen un centre d'art, després del circuit més emergent és el moment en què l'emergència comença a consolidar-se i s'internacionalitza o va cap a institucions més altes. Hem estat una generació orfes d'aquest centre d'art."

 

El centre d'art de la ciutat s'ha vist "desdibuixat" des que el 2008 es va replantejar l'Arts Santa Mònica i es va prometre reubicar la seva activitat al Canòdrom. La Fabra i Coats va acollir-lo el 2012, però des d'aleshores ha programat amb comissariats a curt termini i sense direcció.

Les com a mínim sis exposicions que tindrà cada any el centre es repartiran entre dues mostres d'agents locals, dues de nacionals o internacionals i dues més en itinerància o coproduccions. 

 

Canvis en les residències culturals

Un dels grans canvis seran les residències, que passaran a ser gratuïtes i d'un temps limitat perquè hi hagi molta rotació. Els artistes de fora es podran allotjar en un dels 5 nous pisos que ha construït l'Ajuntament.

 

També es crearà una línia editorial i un programa educatiu. El pressupost per a aquest any és de prop d'1.600.000 euros.

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut