Ral·li

La direcció del Dakar sanciona Marc Coma amb sis hores de penalització per un canvi il·legal de pneumàtic

Marc Coma continuarà al Dakar 2010 tot i plantejar-se la retirada després que l'organització l'hagi castigat amb sis hores de penalització per haver canviat la roda del darrere de la seva KTM durant l'etapa de divendres del ral·li. Els directors de cursa han pres aquesta decisió aquest dissabte, jornada de descans, després d'escoltar els aclariments del català un cop els seus rivals van alertar divendres d'un suposat canvi de pneumàtic a la moto del d'Avià que el reglament titlla d'assistència il·legal.

Actualitzat
Les explicacions de Marc Coma no han convençut ningú i, finalment, la direcció del Dakar ha decidit sancionar-lo per un suposat canvi il·legal de pneumàtic. Els màxims responsables del ral·li han donat per bones les advertències que Cyril Despres i altres pilots van fer acusant el d'Avià d'haver fet trampes.

Concretament, la direcció de la cursa ha sancionat Coma amb sis hores de penalització per haver substituït el pneumàtic del darrere de la seva KTM durant la setena etapa. Segons sembla, Despres va alertar diferents pilots del bon estat de la goma anterior de Coma aprofitant l'aturada en una zona de repostatge. Alguns participants han assegurat haver vist Coma aproximar-se a la pista principal procedent d'una petita via alternativa.

El català, vigent campió, s'ha mostrat "trist" per la polèmica. Coma ha reiterat que no va canviar cap roda però, tot i la sanció, ha declarat a l'agència EFE que continuarà al Dakar.

Després d'aquesta decisió, Marc Coma és 24è a 7:06:50 de Cyril Despres.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut