Sessió de diumenge del ple d'investidura de Pedro Sánchez (EFE Juan Carlos Hidalgo)

La diputada Aina Vidal assistirà al ple per investir Sánchez, que pot dependre de 2 vots

La malaltia que té la diputada d'En Comú-Podem li va impedir assistir a la primera votació, que va ser molt ajustada

Actualitzat

La diputada de En Comú-Poem, Aina Vidal assegura que serà dimarts al Congrés de Diputats per votar la investidura de Pedro Sánchez. Després de les desafortunades insinuacions del regidor de Ciutadans de Gavà, Miguel Ángel Ibáñez, per la seva absència en el ple de diumenge, la diputada, que ha explicat a través de les xarxes socials que, malgrat el "càncer agressiu i dolorós que pateix", serà demà al ple davant l'ajustada majoria simple que ha de donar la presidència a Pedro Sánchez, que pot dependre del vot de dos diputats.

"No m'imaginava fer públic quelcom tan personal, però l'ajustada votació de la investidura ha aixecat tot tipus de nervis i us ho vull explicar.(...) Tinc càncer. Un de raro, estès i agressiu. Un que em provoca dolor, i per això avui no he pogut estar amb les meves companyes i companys vivint un dia que per molt que brami la dreta és del tot il·lusionant. (...) El 7 no fallaré. Per res del món em perdria una investidura que serà molt més que una votació."

El PSOE ha denunciat les pressions que, en les últimes hores, estan rebent els seus diputats per part de la dreta perquè canviïn el sentit del vot cap a un no. Adriana Lastra ja ha convocat tots els diputats socialistes perquè aquest dilluns dormin a Madrid per evitar sorpeses d'última hora. Sobretot després que la diputada de Coalició Canària, Ana Oramas, hagi canviat el seu vot per un no, en contra de la decisió de la seva pròpia formació.

 

No era "dominguitis", és un càncer

La diputada Aina Vidal s'ha vist obligada a fer un comunicat explicant les poderoses raons per les quals no va assitir al ple d'investidura de diumenge.

 

 

Les malicioses "insinuacions" del regidor de Cs per Gavà, Miguel Ángel Ibáñez, se li han girat en contra a la xarxa, després de frivolitzar les raons de la diputada catalana.

 


Aquest dilluns Ibàñez s'ha disculpat a través de les xarxes.

 

 

Ho ha fet després de rebre un allau de missatges de repulsa, mentre que Vidal ha estat objecte del suport de la seva formació i també de grup socialista.

 

 

 

 

Votació molt ajustada

La portaveu del grup del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha alertat als diputats de la seva formació que aquest dilluns ja dormin tots a Madrid, per evitar sorpreses d'última hora, en la segona votació d'investidura de Pedro Sánchez que s'ha de fer aquest dimarts.

El resultat de la primera votació del ple d'investidura, -166 vots a favor i 165 en contra i 18 abstencions, sense el vot de Vidal-, va posar en evidència l'ajustada victòria per majoria simple que ha d'aconseguir Sánchez en la votació de dimarts.  

Lastra també ha denunciat les pressions de la dreta per forçar un "tamayazo" o canvi de vot d'algun diputat per fer pedre la segona votació per a la investidura de Pedro Sánchez a la presidència del govern.

 

 

 

En la primera votació, la diputada de Coalició Canària, Ana Oromas, va votar no a la investidura de Pedro Sánchez, en contra de l'acord del seu partit que havia anunciat que s'abstindria. La formació canària ha anunciat que aplicarà les sancions que estipulen els seus estatuts davant les indisciplines.

Pla "anti-tamayazo" de Bildu

El diputat de Bildu, Jon Iñarritu, en declaracions a Catalunya Ràdio ha dit els partits que han optat per l'abstenció haurien de decidir un pla alternatiu per contrarrestar el boicot de l'extrema dreta.


Amb el terme "tamayazo" es fa referència al vot del diputat del PSOE a l'Assemblea de Madrid Eduardo Tamayo al 2003, que va impedir la investidura del candidat socialista Rafael Simancas.

ARXIVAT A:
En comúPSOECsInvestiduraCàncer
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut