Detall del reglament lingüístic de l'Ajuntament de Barcelona
Detall del reglament lingüístic de l'Ajuntament de Barcelona
Lleida

La Diputació de Lleida recorre contra la suspensió del seu reglament sobre el català i l'aranès

La Diputació de Lleida ha presentat un recurs contra la suspensió per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de diversos articles del reglament per a l'ús de les llengües catalana i aranesa de la corporació. En roda de premsa, l'alcalde de Lleida, Jaume Gilabert, ha explicat que la corporació va presentar el recurs de reposició el dia 3 de novembre en no estar d'acord amb la suspensió. El TSJC va anunciar el 26 d'octubre la suspensió cautelar de 19 articles d'aquest reglament fins que es resolgui el recurs contenciós administratiu que va presentar l'entitat Convivència Cívica Catalana.

Actualitzat
Aquesta entitat al·lega que els articles impugnats suposen un ús excloent del castellà o atorguen preferència a l'ús del català o l'aranès.

Gilabert ha explicat que, en contra del que al·lega el TSJC a l'hora d'ordenar la suspensió cautelar del reglament, "no consta acreditat en la resolució la real existència de circumstàncies que ocasionin greus perjudicis d'impossible o difícil reparació". Segons el president de l'ens provincial, "els articles objecte de la suspensió no comporten cap perjudici, ja que l'ús del català com a llengua vehicular de la Diputació és una cosa habitual i pacífica des de fa més de quinze anys, sense que hi hagi hagut cap queixa en aquest sentit".

Gilabert ha explicat que de moment la resolució de suspensió del reglament per part del TSJC no ha comportat cap canvi en el funcionament diari de l'ens. "Continuarem actuant amb normalitat, el reglament no ha de modificar res del que fem amb normalitat des de fa quinze anys sense cap queixa, perquè això suposaria una falta de responsabilitat per la nostra part", ha afegit Gilabert.

El president de la Diputació també ha indicat que la suspensió del reglament posa en perill el català i, especialment l'aranès, ja que són llengües que estan en inferioritat respecte al castellà a Catalunya. "Nosaltres tenim l'obligació de protegir aquestes llengües. Si no ho fem nosaltres, qui ho farà?".

Gilabert ha carregat contra l'entitat Convivència Cívica Catalana, que va presentar el recurs contra el reglament de la Diputació. "Malgrat el seu nom, només pretenen discriminar la llengua catalana i l'aranesa. No busquen ni la convivència, ni el civisme, ni defensen el català, això queda clar amb les seves actuacions".
Anar al contingut