Barcelona

La CUP revela les seves cinc propostes sobre la presidència per evitar el rang preeminent de Mas

La formació planteja Romeva com a president de consens, un govern coral, una presidència rotatòria, una copresidència o que Mas sigui comissionat internacional del procés

RedaccióActualitzat

La CUP ha reaccionat amb rapidesa a la petició de Junts pel Sí que demostri amb fets que té voluntat d'arribar a un acord. La mateixa tarda que Raül Romeva els ha demanat un gest, els cupaires han revelat les cinc propostes que ha traslladat a JxSí per evitar que Artur Mas tingui un rang preeminent en el futur govern de la Generalitat. Són: 

1-Un president de consens, que suggereixen que sigui Raül Romeva perquè "ha aglutinat el suport dels partits i independents" i podria "no generar el vot contrari d'altres formacions".

2-Un "lideratge polític coral" que divideixi el govern provisional en tres grans àrees, que serien Emergència Social, Procés Constituent i Internacionalització del projecte republicà. La proposta és que s'investeixin alhora els tres presidents 

3-Una presidència rotatòria

4-Una copresidència

5-La designació de Mas "comissionat per a la internacionalització del procés"

La CUP assegura que, amb aquestes idees, no només es podrien incorporar ells al consens, sinó també Catalunya Sí Que Es Pot. Algunes de les idees, com la presidència rotatòria o la copresidència, topen amb la normativa vigent, que permet la investidura d'un president i un conseller en cap o vicepresident. La CUP creu que la normal s'hauria de revisar per "construir un sistema menys presidencialista" i més proper "al procés constituent".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut