La CUP obre la porta perquè els diputats puguin repetir dues legislatures

Carles Riera considera que David Fernández seria un bon candidat per liderar aquest nou rumb

RedaccióActualitzat

La CUP aprova que els seus diputats puguin repetir dues legislatures i aposta per assumir responsabilitats de govern sempre que sigui necessari.

Amb la votació de la militància, es tanca un mes de debat sobre la nova estratègia política després dels successius revessos electorals que han tingut els anticapitalistes, des del 21D fins al 26M.

De fet, les últimes eleccions municipals van comportar una caiguda important de representants en els consistoris, sobretot a Barcelona i l'àrea metropolitana i a altres grans ciutats del país. Ara tenen 337 regidors, 35 menys que en l'anterior legislatura.

La CUP ha sotmès a votació la ponència estratègica aprovada per l'assemblea de Celrà "Combatem la resignació, preparem-nos per tornar-hi"

 

La nova estratègia de la CUP, sortida d'aquest debat, planteja una política constructiva portant propostes al Parlament, sense deixar la crítica al govern, però aparcant el bloqueig sistemàtic.

 

No descarta formar part d'un futur govern

Es mostren disposats a assumir responsabilitats institucionals allà on calgui perquè la seva presència en els governs pugui servir, diuen per "organitzar i mobilitzar la ciutadania".

L'objectiu polític continua sent la independència de Catalunya i la república. Aposten per la desobediència civil com a fórmula per aconseguir un nou referèndum, que no veuen possible pactar amb el govern espanyol.

A més, els diputats podran repetir mandat al Parlament una segona legislatura. Això permetria consolidar lideratges com el de David Fernández.

David Fernández, exdiputat de la CUP

 

En una entrevista a TV3, el diputat de la CUP Carles Riera considera que David Fernández seria un bon candidat per liderar aquest nou rumb:

" D'acord amb aquesta ponència organitzativa, això seria perfectament possible. I evidentment que en David Fernàndez és una persona referencial i qualificada per formar part d'aquesta nova etapa activament i en primera línia i per aportar molt en aquesta nova fase de la CUP."

 

La CUP s'obre a bastir un projecte electoral unitari amb altres forces d'esquerres i autodeterministes, sense perjudici, diuen, que la candidatura porti un altre nom.

ARXIVAT A:
CUP
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut