La contaminació mata 30 vegades més que els accidents de trànsit, segons Greenpeace
Contaminació a Barcelona

La contaminació del trànsit provoca 4 milions de nous casos d'asma infantil a l'any

Els autors de l'estudi internacional demanen que l'OMS revisi els nivells de diòxid de nitrogen actuals perquè perjudiquen la salut

Actualitzat

Un 'estudi, publicat per 'The Lancet Planetary Health', revela que 4 milions de nens van desenvolupar asma cada any entre el 2010 i el 2015 a causa de l'exposició a la contaminació per NO2, és a dir, la relacionada amb els vehicles de motor.

Aproximadament, el 13 per cent de la incidència anual d'asma pediàtrica a tot el món es va relacionar amb aquest tipus de contaminació.

Segons una avaluació de l'impacte de la salut dels nens de 194 països i de 125 grans ciutats del món, en el 92% dels casos es desenvolupen en àrees que tenen nivells de contaminació del trànsit inferiors al nivell recomanat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

 

 

Els autors de l'informe suggereixen que aquest límit caldria que fos revisat.

"Els nostres resultats -explica Susan Anenberg, de la Universitat George Washington- suggereixen que la directriu de l'Organització Mundial de la Salut per a les concentracions mitjanes anuals de NO2 hauria de ser revisada i que les emissions de trànsit haurien de ser un objectiu prioritari si es vol mitigar aquest efecte".

A nivell mundial, l'asma és la malaltia no transmissible més freqüent entre els nens i, segons l'OMS, la prevalença ha augmentat dràsticament des dels anys cinquanta.

 L'estudi és el primer a quantificar la càrrega mundial dels nous casos d'asma pediàtrics relacionats amb el diòxid de nitrogen vinculat amb el trànsit mitjançant l'ús d'un mètode que té en compte les altes exposicions a aquest contaminant que es produeixen prop de carreteres molt concorregudes , segons l'autora principal de l'estudi, Susan Anenberg.

 

 

 "Podrien prevenir-se milions de casos nous d'asma pediàtrica en ciutats de tot el món -assegura- en reduir la contaminació de l'aire. Si es millora l'accés a mitjans de transport més nets, -com el transport públic electrificat i els desplaçaments actius en bicicleta i a base de caminar-, no només reduiria els nivells de NO2, sinó que també disminuiria l'asma, milloraria la condició física i reduiria les emissions de gasos d'efecte hivernacle".

En les seves investigacions, els científics han trobat que, en general, les ciutats amb altes concentracions de NO2 també tenen alts nivells d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.

 

 

Moltes de les solucions destinades a netejar l'aire no només evitarien nous casos d'asma i altres problemes de salut greus, sinó que també atenuarien l'escalfament global, segons les seves dades.

ARXIVAT A:
SalutContaminació
Anar al contingut