Barcelona

La consellera d'Ensenyament defensa allargar l'escolarització fins als 18 anys

Meritxell Ruiz creu que s'hauria d'ampliar la Primària fins als 14 anys i, després, fins als 18, guiar els alumnes en un àmbit més acadèmic i laboral

RedaccióActualitzat

La consellera d'Ensenyament és partidària d'allargar l'escolarització obligatòria fins als 18 anys. Meritxell Ruiz s'afegeix així a una de les propostes del debat "Ara és demà", en què la comunitat educativa reflexiona sobre el que hauria de canviar en el sistema educatiu català. En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, Ruiz afirma que, per a ella, tindria més sentit allargar la Primària fins als 14 anys i que la Secundària anés fins als 18, amb una oferta adaptada als interessos dels alumnes.

"Es podria plantejar que fos un ensenyament que barregés l'apartat més acadèmic amb l'àmbit més professionalitzador. Per tant, garantir que, quan acaba als 18, l'alumne pot continuar amb un grau superior i anar a la universitat o té aquelles capacitacions professionals necessàries per accedir a la feina"

En la mateixa entrevista, Ruiz també parla de la convocatòria de vaga en l'ensenyament del 9 de febrer. La consellera diu que està disposada a parlar sobre les reivindicacions dels mestres, però recorda que aquest any ja se n'han atès algunes, com ara les millores en les substitucions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut