La Conca de Barberà / Torrejón de Ardoz

La Conca de Barberà i Torrejón de Ardoz també condicionen l'empadronament

El cas de Vic ha traslladat als mitjans de comunicació el debat sobre l'empadronament. El de la capital osonenca, però, no és l'únic ajuntament que posa condicions a l'hora de fer aquest tràmit. Sense anar més lluny, els municipis de la Conca de Barberà posen un límit de quatre persones per habitatge, amb algunes excepcions que s'han de justificar, com ara les relacions de parentiu. I al municipi madrileny de Torrejón de Ardoz s'han de complir requisits com ara la documentació en regla. Precisament, el Defensor del Poble investiga el consistori d'aquesta població madrilenya per si comet irregularitats a l'hora d'empadronar els immigrants.

Actualitzat
A la Conca de Barberà, els ajuntaments es van coordinar arran de la detecció de l'increment d'empadronaments massius en certs domicilis. El juny passat, el Consell Comarcal va impulsar un protocol per controlar aquest tràmit. Una de les condicions que s'imposen és que no es permet empadronar més de 4 persones en un mateix domicili, excepte si entre elles hi ha una relació de parentiu.

Des del Consell Comarcal argumenten que pràctiques com aquesta permeten lluitar contra la picaresca dels subarrendaments i que, si algú viu en un immoble molt gran amb espai suficient per a tothom i són més de 4, el consistori comprova que tot sigui correcte i no obstaculitza l'empadronament.

Investiguen els tràmits de Torrejón de Ardoz

Va ser fa aproximadament mig any que, arran d'una denúncia al Defensor del Poble del grup municipal d'Esquerra Unida, es van començar a investigar les presumptes irregularitats a l'Ajuntament de Torrejón de Ardoz. El consistori demana com a requisits als immigrants que s'hi vulguin empadronar que tinguin la documentació en regla, que al seu passaport no hi consti el visat de turista i que l'habitatge on visquin tingui com a mínim 20 metres quadrats per persona.

La investigació encara està en curs, però el Defensor del Poble s'ha manifestat contrari a les pràctiques de Torrejón de Ardoz. Per Enrique Múgica, "s'ha d'empadronar qui ho desitgi". També el PSOE de Madrid ha instat la Comunitat de Madrid a obligar a la població a "complir la llei" d'empadronament. La UGT de Madrid, per la seva banda, ha parlat d'"inacceptables discriminacions" contra estrangers.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut