Barcelona

La companyia aèria Ryanair augmenta beneficis en els primers nou mesos del 2007

La companyia aèria de baix cost Ryanair va augmentar els beneficis en els nou primers mesos del 2007. En concret, un 20,6% més respecte al mateix període de l'any anterior, amb un benefici net de 454 milions d'euros. Ara bé, les xifres positives no es van mantenir durant tot l'exercici i l'últim trimestre de l'any passat van baixar. Ho van fer per primer cop des de feia un any i mig.

Actualitzat
D'octubre a desembre, Ryanair va tenir uns guanys que són un 27% inferiors als del mateix període del 2006. El president de la companyia, Michael O'Leary, atribueix aquesta caiguda a un entorn econòmic molt desfavorable, amb l'increment del preu del petroli i els aguments de les taxes als aeroports de Stansted i de Dublín.

La companyia irlandesa ha tingut aquest gener un increment del 17% de passatgers respecte al mateix període de l'any passat, amb un total de 3,7 milions de passatgers. L'ocupació dels seus vols, però, s'ha quedat en el 69%, dos punts per sota que l'any anterior. En el conjunt del 2007, la "low cost" ha trasportat 49,58 milions de passatgers, amb una taxa d'ocupació del 82%.

Segons O'Leary, la possible recessió econòmica seria "fenomenal" per al sector europeu de l'aviació, perquè en aquestes èpoques els viatges no disminueixen, sinó que es vehiculen cap a les empreses més barates.
Anar al contingut