De las Heras, Colau i Simón observen el cartell de la Mercè 2022
De las Heras, Colau i Simón observen el cartell de la Mercè 2022
Barcelona

La cineasta Carla Simón serà la pregonera de la Mercè 2022, que homenatjarà Morricone

Les festes es descentralitzaran amb escenaris nous, com la Zona Universitària, la ronda Sant Antoni i el parc de l'Aqüeducte, a Ciutat Meridiana

RedaccióActualitzat

La directora de cinema Carla Simón, guanyadora de l'Os d'Or de la Berlinale amb "Alcarràs", serà la pregonera de les festes de la Mercè 2022.

"És molt especial poder fer el pregó d'una ciutat que estimo tant, que m'ha acollit tan bé sempre, que és tan diversa i de la qual em queda tant per explorar", ha afirmat la cineasta durant una roda de premsa aquest dijous.

L'alcaldessa, Ada Colau, ha explicat que han pensat en Simón perquè "és una dona amb la sensibilitat que necessitem per reconstruir el nostre món".

Carla Simón ha destacat de Barcelona que és una ciutat que estima i l'ha acollit bé
Carla Simón ha destacat de Barcelona que és una ciutat que estima i que l'ha acollit bé (ACN/Guillem Roset)

Simón i Colau han comparegut al costat, entre d'altres, de l'il·lustrador bilbaí David de las Heras, autor del cartell de la festa major d'enguany. Hi apareixen tres generacions --filla, mare i neta-- envoltades per diferents elements de la cultura catalana, com els castellers.

"Potser retrata tres generacions de barcelonines unides per la Mercè, però, d'altra banda, potser mostra una mateixa persona confrontada amb totes les Mercès de la seva vida, amb cadascuna de les etapes vitals que ha travessat", ha indicat.

El cartell de la Mercè 2022 mostra tres generacions de dones i elements de la cultura catalana
El cartell de la Mercè 2022 mostra tres generacions de dones i elements de la cultura catalana (ACN/Guillem Roset)


Una Mercè sense restriccions i descentralitzada

Serà la primera festa major de Barcelona sense mascareta ni controls d'aforament des que va començar la pandèmia.

El piromusical tornarà al format habitual a l'avinguda Maria Cristina, però la programació de les festes es repartirà per la ciutat, amb escenaris nous, com la Zona Universitària, la ronda Sant Antoni i el parc de l'Aqüeducte, a Ciutat Meridiana.

El passeig de Gràcia, que fa 200 anys, acollirà diverses activitats de cultura popular, com la mostra dels gegants i el correfoc.

El tinent d'alcaldia de Cultura, Jordi Martí, ha anunciat que el programa d'activitats es presentarà el 12 de setembre i ha avançat que "s'habilitaran 23 espais i comptarem amb 100 bandes, 80 companyies, 250 entitats i més de 800 persones contractades per a les festes".

En honor a Roma, la ciutat convidada d'aquest any, durant la Mercè tindran lloc tres nits de cinema a l'aire lliure en les quals s'homenatjarà, entre altres, el compositor de bandes sonores Ennio Morricone, i es projectaran les pel·lícules "Roma" i "La gran bellesa".

 

ARXIVAT A:
CinemaCultura popularLa MercèCarla Simón
Anar al contingut