Ernest Benach i Núria de Gispert dirigiran l'associació
Ernest Benach i Núria de Gispert dirigiran l'associació
Barcelona

La caixa de solidaritat recull 9,5 milions en 18 mesos i passa a mans d'una entitat

A partir d'ara, la gestió que feia l'ANC i Òmnium l'assumirà una associació presidida per Núria de Gispert i Ernest Benach

RedaccióActualitzat

L'anomenada caixa de solidaritat que fins ara gestionaven Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) passa a dependre d'una nova entitat. La tutelaran els expresidents del Parlament Núria de Gispert i Ernest Benach. L'han batejat com a Associació de Foment de la Caixa de Solidaritat i, com fins ara, recollirà i canalitzarà les donacions per fer front a les multes i sancions de persones encausades pel procés sobiranista.

A partir d'ara, qualsevol persona que rebi una sanció o que estigui investigada en relació amb el procés d'independència, podrà demanar ajuda a través d'un correu electrònic al web caixadesolidaritat.cat.

Núria de Gispert ha explicat que la caixa s'amplia amb l'objectiu d'ajudar econòmicament no només els polítics.

"Ja no és només aquells polítics coneguts per tothom sinó aquelles persones que han estat afectades per un fet concret, com, per exemple, algun CDR o els mossos d'esquadra que van estar implicats en alguna situació, o treballadors públics, etcètera."

De Gispert serà la presidenta de l'associació i Benach el vicepresident. Hi haurà tres vocals més, dos economistes i un notari. Tot i que no participen en la gestió, la nova caixa té tot el suport d'Òmnium i l'ANC.

Fins ara, la caixa de solidaritat ha recaptat més de 9,5 milions d'euros en un any i mig. Amb part d'aquests diners es van pagar les multes a Artur Mas i Joana Ortega. Ara, amb els tres milions que queden, preveuen afrontar la resta de despeses que puguin arribar.

De Gispert i Benach han agraït "la gran solidaritat" de molts ciutadans i la rapidesa de les aportacions quan es fan crides per assumir quantitats importants de diners. En aquest sentit, han avançat que en els pròxims mesos hauran d'afrontar pagaments importants, coincidint amb el judici i posterior sentència contra els líders polítics presos.

També han demanat que en l'àmbit local i comarcal es creïn caixes de solidaritat per fer "petits pagaments" i que només en el cas que no arribin a cobrir les necessitats, es demani l'ajuda de la caixa de solidaritat "d'àmbit nacional".

 

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaArticle 155Govern empresonatÒmnium CulturalANC
Anar al contingut