Londres

La BBC acusa el Vaticà d'amagar durant anys els abusos a menors per part de membres de l'Església

El Vaticà va amagar durant anys els abusos a menors per part de membres de l'Església. Així es desprèn d'un document fins ara secret que ha tret a la llum la cadena britànica BBC. El text, redactat el 1962, alliçona els capellans sobre com actuar quan detectin un cas d'abús sexual a un menor comès per algun membre de l'església catòlica. El programa que ha emès aquesta informació també ha destacat que durant vint anys l'actual Papa, Joseph Ratzinger, va fer aplicar les directrius del polèmic document.

Actualitzat

El programa "Panorama", emès aquest diumenge per la cadena britànica, ha tret a la llum un document fins ara secret en el qual es demana que se silenciïn els casos d'abús a menors. El document, de 39 planes i escrit el 1962, recomana als capellans com actuar quan algun menor denunciï un cas d'abús. S'exigia, concretament, el secret absolut, tant del sacerdot com de la víctima, i també el dels possibles testimonis o persones que n'estiguessin al corrent. L'incompliment d'aquest jurament significava l'excomunió.

Un expert en dret canònic consultat per la BBC ha explicat que el text exigeix que s'amaguin els abusos comesos per membres de l'Església, però en cap moment diu res sobre com ajudar els menors víctimes dels abusos.

Durant l'emissió del programa també s'ha destacat que l'actual Papa, Joseph Ratzinger, va fer aplicar les directrius d'aquest document durant vint anys.

Des de l'església catòlica britànica han desmentit aquestes acusacions.

Anar al contingut