Madrid

Kirchner s'entrevista amb el rei en el primer dia d'una visita oficial a Espanya de marcat caràcter econòmic

El president argentí, Néstor Kirchner, ha començat una estada de dos dies a Espanya. El motiu principal de la visita és firmar un acord bilateral d'associació estratègica. Les bases d'aquest acord es van fixar durant la cimera iberoamericana de l'octubre passat. Kirchner ha dinat amb els reis i aquest dijous es reunirà amb José Luis Rodríguez Zapatero per una sessió de treball. El president argentí preveu la possibilitat de renegociar el deute de 800 milions de dòlars que l'Argentina té amb Espanya. Kirchner compta reunir-se també amb diversos empresaris amb interessos a l'Argentina, entre els quals hi ha Antoni Brufau, de Repsol-YPF.

Actualitzat

El president de l'Argentina, que va arribar dimarts a Madrid, ha començat una visita oficial de dos dies a Espanya amb una agenda de marcat caràcter econòmic. Néstor Kirchner, que és per tercera vegada a Madrid des que va arribar al poder al maig del 2003, mirarà d'atreure més inversions de capital espanyol i també negociarà el deute argentí amb Espanya. A banda de les reunions previstes amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, Kirchner també es reunirà amb el titular de Repsol-YPF i amb altres directius de grans i petites empreses espanyoles. Kirchner allargarà fins diumenge la seva estada a Espanya amb caràcter privat.

En la primera jornada de la seva visita oficial, Kirchner ha mantingut una audiència privada i un dinar amb el rei Joan Carles. Paral·lelament, la ministra d'Economia de l'Argentina, Felisa Miceli, s'ha reunit amb el vicepresident segon del govern i titular d'Economia, Pedro Solbes.

L'agenda de dijous serà més ajustada. Començarà a les nou del matí amb la visita del president argentí al Congrés dels Diputats. Més tard el rebrà l'alcalde de Madrid, Alberto Ruíz-Gallardón, al consistori. Després de dinar amb el president del Consell de Cambres, Javier Gómez-Navarro, serà quan el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, rebrà el seu homòleg argentí.

La tercera visita oficial que fa Kirchner a Espanya des que va arribar al poder al maig del 2003 acabarà amb el sopar que Rodríguez Zapatero i la seva dona oferiran a la família Kirchner.

Anar al contingut